Закуски на новий рік 2018: рецепти

Незвичайні закуски стануть прикрасою новорічного столу.

 

Жоден новорічний стіл не обходиться без гарячих страв, салатів і закусок, передає Ukr.Media. Добірка простих у приготуванні і смачних закусок на Новий рік 2018.

“НОВОРІЧНІ СНІЖКИ”

ІНГРЕДІЄНТИ

2-3 шт тушки кальмарів

2 шт яйця

100 г твердого сиру

5-7 маслин (для прикраси)

пір’я зеленої цибулі

2 ст. л майонезу

ПРИГОТУВАННЯ

Кальмари відварити в киплячій воді 2-3 хвилини, охолодіть.

Змішайте нарізані дрібними кубиками кальмари, яйця, дрібно нашатковану цибулю і майонез. Добре перемішайте.

Окремо натріть на тертці сир.

За допомогою ложки або руками сформуйте кульки і обваляйте в тертому сирі.

Готові кульки викладіть на блюдо, прикрасити маслинами і пір’ям лука.

МАЛОСОЛЬНА ГОРБУША

ІНГРЕДІЄНТИ

500 г замороженного філе горбуші

300 мл води

5 ст. л. солі

1 ст. л цукру

1 ст. л горілки

1 ст. л рослинного масла

перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

з замороженого філе зніміть шкірку. Наріжте його скибочками.

В холодній кип’яченій воді розведіть сіль і цукор, додайте горілку і перець за смаком.

У готовий маринад опустіть шматочки риби і залиште на 5 хвилин.

Рибу вийміть з маринаду, покладіть на тарілку з паперовими рушниками.

Коли рибка трохи просохне перекладіть її на блюдо, злегка змащуючи рослинним маслом. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на пару годин.

Перед подачею прикрасьте блюдо листям салату і зеленню.

ЯЙЦЯ ФАРШИРОВАНІ ГРИБАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

6 шт яйця

200 г грибів

1 шт морква

1 шт цибуля ріпчаста

1 пучок кропу

2 ст. л рослинного масла

листя салату (для прикраси)

сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте. Обсмажте на рослинному маслі 2-3 хвилини.

Додайте до цибулі і моркви гриби і обсмажуйте ще 5 хвилин на невеликому вогні.

Яйця відваріть круто, розріжте навпіл і вийміть жовтки.

Змішайте обсмажені овочі і подрібнені жовтки, рубаний кріп. Посоліть.

Нафаршируйте половинки яєць отриманою сумішшю. Перед подачею прикрасьте блюдо листям салату.

РИБНИЙ ПАШТЕТ В ТАРТАЛЕТКАХ

ІНГРЕДІЄНТИ

10-12 тарталеток

1 шт оселедця малосольною

2 шт морква

2 шт плавлений сирок

1 пучок кропу

ПРИГОТУВАННЯ

Моркву відваріть і очистіть. Кріп промийте і обсушіть.

Оселедець очистіть, відокремте філе від кісток.

Пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері філе риби, плавлені сирки та моркву. Добре перемішайте масу.

Нафаршируйте рибним паштетом тарталетки. Перед подачею прикрасьте зеленню.

ФАРШИРОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ

300 г свіжих печериць

200 г бекону

2 шт цибуля ріпчаста

3 ст. л сметани

2 ст. л рослинного масла

100 г твердого сиру

сіль, перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

Промийте печериці, відокремити ніжки від шляпок. Ніжки грибів дрібно наріжте.

Ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками і обсмажте на рослинному маслом разом з ніжками печериць і дрібно нарізаним беконом. Посоліть, поперчіть і додайте сметану.

Остудіть суміш і додайте в неї натертий на крупній тертці сир.

Нафаршируйте капелюшки грибів отриманим фаршем, покладіть на деко і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.

 

Джерело