Фахівці знайшли спосіб нарізки картоплі для ідеальної прожарки!

Нарізка картоплі під кутом 30 градусів дозволить прожарити його до ідеальної золотистої скоринки.

Виявлено та виправлено математичний огріх в рецепті одного з кращих шеф-кухарів світу, повідомляє ЗМІ, передає Ukr.Media.

Тепер ви знаєте, що робити з картофелем

Молоді дослідники з Ессекського університету в Англії провели експеримент і виявили, що нарізка картоплі під кутом 30 градусів дозволить прожарити його до ідеальної золотистої скоринки. Вони підкреслили, що так продукт стає смачнішим і виглядає краще, на відміну від традиційного способу нарізки, який давно рекламується шеф-кухарями, наприклад, такими як Хестон Блюменталь, повідомляє Daily Mail.

Дослідники знайшли спосіб нарізки картоплі для ідеальної прожарювання .

Блюменталь відомий науковим і багатоступеневим підходом до кулінарії. В рецепті картоплі по-селянськи шеф-кухар рекомендує тільки два сорти для обжарювання – Arran Victory і Maris Piper. Серед особливостей приготування можна відзначити промивання продукту у холодній воді протягом п’яти хвилин, а також заміну олії на качиний або яловичий жир. Нарізати картоплю Блюменталь радить хрест-навхрест, однак досліджували з Ессекса спростували цю тезу. Вони з’ясували, що різання картоплі під кутом 30 градусів замість традиційних 90 градусів, запропонованих відомим шеф-кухарем, різко збільшує максимальну площу поверхні кожного скибочки. Методику дослідники назвали edge cut.

Традиційна нарізка картофеля

Вони випробували свою теорію, приготувавши 100 порцій смаженої картоплі з використанням класичного методу, а потім ще 100 – з допомогою придуманої ними техніки. Потім вони дали спробувати і порівняти страви звичайним людям, а також кухарям, які працюють у чотиризірковому готелі Edge Hotel при Эссекском університеті. Згідно з опублікованими результатами, картопля, виготовлений за новою технологією, опинився на 46,5% краще, ніж зроблений за оригінальним рецептом. Однак те, як розраховувалося значення, дослідники не повідомили.

На закінчення автори дослідження звернулись до Блюменталю з проханням оцінити метод edge cut, а також запропонували свою допомогу в поліпшенні його рецептів.