Лікарі підказали, як правильно їсти лимони

Вживати лимони потрібно правильно.

Лимони вважаються одним з найбільш корисних компонентів харчування взимку – крім вітаміну С, вони є джерелом антиоксидантів, противірусну і антибактеріальну дію, а в поєднанні з медом ефективно лікують кашель, передає Ukr.Media. Багато кладуть лимон в гарячий чай, але це – неправильно.

Фахівець з харчування дала поради про те, як правильно вживати лимони. Експерт застерегла від того, щоб класти лимон в гарячий чай.

«Лимон чутливий до температури: якщо вона перевищує 80 градусів, то вітамін С руйнується. Тому лимон слід додавати в теплий, а не гарячий чай», – порадила Павлова.

Крім того, за словами фахівця, не варто довго зберігати лимон після розрізання, оскільки вітамін С реагує на світло і кисень. Якщо порізаний кружечками лимон довго знаходиться на столі, він втрачає свою вітамінну цінність.

При частому вживанні лимонів може постраждати зубна емаль – любителям цього цитруса потрібно не забувати ополіскувати рот водою. Також експерт зауважила, що лимони не слід вживати людям з хворобами травної системи, оскільки вони збільшують вироблення соляної кислоти і здатні привести до гастриту. Не варто забувати і про те, що лимони, подібно до будь-яких цитрусових, легко викликають алергічну реакцію організму.

«Не можна точно стверджувати в грамах або штуках, скільки лимонів можна з’їдати в день. Але кидатися в крайнощі не варто – скибочку лимона з чашкою чаю або на склянку води принесе користь, але тільки якщо приймати не натщесерце. Лимон – кислий фрукт і його кислота може подразнювати слизову оболонку шлунку», – сказала експерт