7 переваг зелених бананів – недозрілий ще краще!

Харчування зеленими бананами може здатися непривабливим для багатьох людей, але є ряд переваг для здоров’я, які можуть здивувати

Харчування зеленими бананами може здатися непривабливим для багатьох людей, але є ряд переваг для здоров’я, які можуть вас здивувати, передає Ukr.Media.

Пропонуємо дізнатися більш докладно.

Що таке зелені банани

Зелені банани — це просто незрілі жовті банани, які не перетворили велику частину свого стійкого крохмалю в більш легко засвоювані цукру. Це, як правило, робить плід непривабливим, тому що він більш восковий і крохмалистий у своїй консистенції, і явно менш солодкий. Більшість бананів є зеленими, коли їх збирають, але вони поступово дозрівають при відправленні.

Зелені банани мають високий рівень протопектину, який метиленовий газ перетворить на крохмаль і в засвоюване волокно протягом процесу дозрівання. Жовті банани володіють низьким рівнем вмісту стійкого крохмалю, що полегшує їх перетравлення. Хоча насправді дуже корисно є саме зелені плоди, але так як більшість людей відлякує їх смак, вони все одно вживають лише жовті. Варто сказати, що цей недозрілий плід має значний харчової профіль і ряд унікальних переваг для здоров’я, які можуть зробити його кращим для деяких людей.

Живильні властивості зелених бананів

Основна харчова і енергетична цінність зелених бананів полягає у високому вмісті стійких крохмалів і коротколанцюгових жирних кислот, а також у такій же кількості ключових вітамінів і мінералів. Серед цих поживних речовин можна виділити калій і натрій, а також пристойну кількість харчових волокон і навіть невелика кількість білка. А один зелений банан середнього розміру містить тільки 81 калорію, що робить його прекрасною складовою частиною здорового харчування. Також він буде доречний при дієті.

Користь для здоров’я

Найважливішими корисними властивостями зелених бананів вважають їх здатність збільшувати всмоктування поживних речовин, поліпшувати травлення, сприяти втраті ваги, а також знижувати кров’яний тиск, підвищувати обмін речовин і регулювати рівень цукру в крові.

Поліпшення абсорбції поживних речовин

Якщо у вашому раціоні присутні недоспілі банани, це може поліпшити ваше загальний стан здоров’я, особливо товстої кишки, завдяки наявності в ньому коротколанцюгових жирних кислот. Дослідження показали, що цей тип жирної кислоти прискорює здатність організму до поглинання поживних речовин, особливо кальцію.

Регуляція кров’яного тиску

Як і у випадку зі звичайними жовтими бананами, їх зелені аналоги мають високий вміст калію, який є основним мінералом в організмі. Калій діє як судинорозширювальний засіб — це означає, що він може знизити тиск на кровоносні судини і артерії. А зменшення артеріального тиску, в свою чергу, може допомогти запобігти виникненню атеросклерозу, серцевих нападів і інсультів.

Поліпшення травлення

Хоча високий рівень стійкого крохмалю в зелених бананах робить процес перетравлення трохи складніше, але в них міститься гарна кількість клітковини! Волокно може допомогти керувати перистальтичним рухом і збалансувати ваш бактеріальний рівень в кишечнику, запобігаючи запори і здуття живота, якщо ви їсте їх в помірних кількостях.

Підвищення метаболізму

Інші мінерали та поживні речовини, виявлені в зелених бананах, можуть допомогти оптимізувати обмін речовин, забезпечивши стабільну, складну вуглеводну основу для енергії. Замість простих вуглеводів ці речовини можуть прискорити процес спалювання калорій в організмі.

Контроль діабету

У зелених бананах міститься вітамін B6, і саме він, як відомо, допомагає регулювати контроль цукру в крові. Волокна, знайдені в цих бананах, можуть також допомогти знизити вивільнення інсуліну в кров, що є гарною новиною для пацієнтів, що страждають діабетом.

Регуляція холестерину

Відомо, що дієтичне волокно, виявлене в цих бананах, регулює рівень надлишкового холестерину, очищаючи артерії і кровоносні судини, що може знизити ризик розвитку атеросклерозу і серцевих нападів, а також ішемічної хвороби серця.

Втрата ваги

Стійкий крохмаль, знайдений в цих бананах, повільніше перетравлюється. Але він, як відомо, прискорює процеси спалювання жиру в організмі, змушуючи людину відчувати себе ситим, і тим самим зменшуючи переїдання.

Тепер вам відомі всі корисності цього диво-фрукта. Головне не перестаратися у гонитві за здоров’ям і красою, адже будь-яке зловживання може надати негативний вплив на організм. Пам’ятайте про міру, і ви досягнете максимального результату!