Морквяні палички з сиром і маленьким секретом в духовці

Смачніше будь-якого фастфуду!

Є люди, які просто ненавидять всі овочі, крім картоплі, та намагаються виключити їх зі свого меню. Часто можна почути: «Овочі —

це так несмачно, зварила моркву і не можу змусити себе з’їсти. Що робити? Як харчуватися правильно і щоб було смачно?»

Морква не обов’язково повинна представляти собою м’яку субстанцію, що викликає не дуже приємні асоціації з громадським харчуванням. Смак цього овочу може бути яскравим і насиченим. Додай до морквяних паличок часник і тертий сир, заправ блюдо сухою петрушкою, і результат тебе приємно здивує, передає Ukr.Media .

Морквяні палички з сиром і часником виходять смачніші будь-якого фастфуду. Щоб блюдо залишалося не тільки смачним, але і корисним, заміни смаження у фритюрі на запікання в духовій шафі.

Морква з сиром і часником

Інгредієнти:

2-3 свіжих моркви
0,25 ст. тертого твердого сиру
1 ст. л. часникового порошку
1 ст. л. рослинної олії
сіль і перець за смаком
0,25 ст. свіжої або сухої петрушки
Для соусу:

2 ст. л. нейтрального йогурту
1 ст. л. лимонного соку
сіль, перець, часник за смаком
Приготування:

Промити моркву, за бажанням шкірку з моркви можна зняти, хоча це і не обов’язково.

Наріж моркву рівними довгими смужками. Для цього спочатку розріж моркву навпіл, а після розрізай кожну половину, притримуючи виделкою.

Склади моркву в миску, додай масло, сіль, натертий на дрібній тертці твердий сир (або порошок пармезану) сіль, перець і часниковий порошок. Петрушку можна використовувати свіжу, порубавши дуже дрібно, або сушену. А ось цілий часник для рецепта не підійде — він буде горіти.

Перемішай приправлену моркву, щоб спеції і масло рівномірно розподілилася в морквяних смужках.

Виклади палички моркви на пергамент, залишаючи між ними невеликий простір, щоб морква добре пропеклась.

Запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин, періодично перевертаючи і перевіряючи готовність моркви. Якщо вилка вільно входить в моркву і м’якоть стала темною, а колір золотистим — закуска готова.

Для соусу найкраще підійде звичайний йогурт без цукру та домішок. Додай в нього сік лимона і спеції.

Залиш морквяні снеки охолонути кілька хвилин, і можна подавати до столу.

Джерело