Смачно та корисно: домашній йогурт

Йогурти славляться корисними властивостями – їх використовують в дієтах, рекомендують для зміцнення імунітету і рішення проблем шлунково-кишкового тракту.

Складові

Молоко натуральне – 1 літр
Йогурт натуральний без добавок або закваска (Наріне, ацидофілін, йогурт Vivo) – 1 банка
Цукор – за смаком
Спосіб приготування

Спосіб 1: У йогуртниці.

Змішайте натуральне молоко з закваскою, розлийте по банках та встановіть таймер. Чим вище жирність молока, тим густіше буде йогурт.

Спосіб 2: В духовці.

Молоко підігрійте до 40 градусів, перемішайте з йогуртом віночком. Додайте 1-2 ст. л. цукру, перелийте в глиняні горщики, накрийте кришками і помістіть в духовку на 8 годин при 50 градусах. Остудіть і зберігайте в холодильнику 3-4 дні.

Джерело