Смачно та корисно: котлети з капусти у духовці

Цей корисний овоч життєво необхідний кожній людині, а котлети з нього виходять просто неймовірні.

Інгредієнти

400 г капусти
100 мл молока або кефіру
3 ст. л. вівсяних пластівців
2 яйця
2 ст. л. рослинної олії
сіль і спеції за смаком
Приготування

1. Нашаткуй капусту дрібними смугами, а потім подрібни їх поперек.

2. У сотейник наливаємо масло і припускаємо капусту з додаванням 2-3 столових ложок води протягом 10 хвилин. Якщо ти використовуєш пекінську капусту, її досить залити окропом на 15 хвилин.

3. Додай до капусти вівсяні пластівці і посоли. Потім налий молоко і потушкуй 5 хвилин.

Коли суміш охолоне, додаємо яйця і добре перемішай.

Для запікання ми використовуємо формочки для кексів, так легше і швидше. Але завжди можна сформувати котлети і запікати їх на деку або смажити на сковороді.

Випікай страву в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Виймай котлети з формочок остиглими і подавай на стіл зі сметаною. Приємного апетиту!

Рецепт можна змінювати за своїм бажанням і додати до капусти помідори, твердий сир, відварне м’ясо, рибу, спаржеву квасолю і будь-яку зелень. Якщо хочеш приготувати пісні котлети з капусти, яйця можеш замінити нежирними вершками або додати відварений товчену картоплю.

Джерело