5 правил пишного омлету, про які цікаво дізнатися

Вам здається, що особливих секретів у приготуванні омлету бути не може, все і так легко і ясно. Помиляєтесь. І в цієї, простої на перший погляд, страви є нюанси, володіючи ними, ваш омлет не буде знати рівних!

Вам здається, що особливих секретів у приготуванні омлету бути не може, все і так легко і ясно. Помиляєтесь. І в цього, простого на перший погляд, страви є нюанси, володіючи ними, ваш омлет не буде знати рівних!

Ну, які секрети можуть бути у омлету, приготувати його не складе труднощів навіть дитині, адже все геніальне просто – збити яйця, посолити і на сковорідку – і всього делов-то. Однак, шеф-кухарі знають такі хитрощі, які допоможуть вам готувати це блюдо так, щоб омлет вийшов пишний, апетитний, такий щоб не підгорів і мав особливий смак, передає Ukr.Media.

1. Правильна сковорода. Якщо хочете, щоб страва вийшла пишним, а не виглядало приплюснутим млинцем, потрібно правильно підібрати діаметр сковорідки. Якщо планується омлет з двох-трьох яєць, ставте на плиту сковороду не більше 15 см в діаметрі. Для сімейного обіду, куди яєць піде більше 4-х, знадобиться сковорода не менше 25 див.

2. Інструмент для збивання. Чим ви збиваєте для омлету яйця? Віночком? У блендері? Справжній шеф-кухар буде робити це тільки виделкою! Хочете надати готовому блюду тонкий апетитний аромат і пікантну нотку смаку, перед збиванням яєць, настроміть на вилку розрізаний зубчик часнику.

3. Пишність. Цей омлет лише з яєць не приготувати. Їх обов’язково повинен доповнити «розчинник», який і допоможе готовому блюду бути більш пишним. У класичному варіанті додають молоко, з розрахунку: на 1 яйце – 2-3 ложки рідини. Але ніхто не забороняє «гратися» з рецептом і кожен раз пробувати нові смаки. І в якості розчинника вибрати кефір, сметану, бульйон або газовану воду. Пишність омлету додасть і сода – додайте її, коли будете збивати яйця, буквально на кінчику ножа.

4. Справа в щільності і смаку. При бажанні зробити омлет більш ситним і щільним, його готують з додаванням борошна або манної крупи. Останній варіант, до речі, сподобається дітям, в такому випадку замість солі потрібно додати ложку цукру і подати омлет з варенням. Якщо готуєте класичний, не солодкий омлет, крім солі і перцю додати сушені трави, наприклад, базилік або суміш пряних трав – страва наповниться неповторними ароматами прянощів.

5. Спосіб приготування. Їх існує декілька: обсмажують омлет на сковороді, запікають в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці. Перед тим, як вилити збиті яйця в сковороду, вона повинна добре прогрітися. Є кілька варіантів доведення омлету до готовності на сковороді.

Перший варіант – обсмажування з одного боку: накрити омлет кришкою і так довести до готовності, у цьому випадку верхній шар буде дуже ніжним. Якщо є сир, натріть його на тертці і притрусіть верх омлету в кінці приготування додайте порізану зелень кропу або петрушки, і накрийте кришкою ще на пару хвилин. Сир розплавиться, омлет вийде не тільки смачним, але і дуже красивим.

Другий варіант – обсмажування з двох сторін: у момент загустіння омлет акуратно підчепити широкої лопаткою з усіх боків сковороди і, помістивши лопатку в центр блюда, швидко перевернути на іншу сторону. Приємного апетиту і нових відкриттів!