Ось краще блюдо, яке ви можете приготувати з курки. Крапка!

Придумали румуни.

Остропель – це класичне румунське блюдо, аналогів якому в світі немає. По суті це типове тушковане м’ясо (в основному, курка), змішане з густим томатним соусом, з додаванням часнику або цибулі, передає Ukr.Media.

Спробуйте це пікантне, ситне і смачне блюдо румунської кухні!

Ось що вам знадобиться для його приготування:

1 кг частин курки;
2 середніх цибулини;
150 г томатного соку;
4-5 зубчиків часнику;
1 лавровий лист;
1-2 столові ложки винного оцту;
75 г топленого масла;
сіль і перець за смаком.
Ось що потрібно робити:

1) Оброблену на порційні шматки курятину складіть у сотейник або сковороду з розігрітим топленим маслом.

2) Посоліть курку і обсмажте до рум’яної скоринки.

3) Додайте до неї нарізану кільцями цибулю, всипте борошно і спасеруйте.

4) Додайте в сотейник теплу воду (бульйон), томатне пюре, часник, лавровий лист і перець.

5) Посоліть остропель, тушкуйте його до повного приготування курки.

6) Незадовго до готовності додайте в блюдо оцет. При подачі частин курки полийте соусом, який утворився при тушкуванні.

Подавайте остропель з картопляним пюре або рисом.

Обов’язково спробуйте приготувати остропель! Порадуйте близьких традиційною румунською стравою!