Смачний десерт: сирні пончики

Рецепт таких пончиків чудово підійде для того, щоб використати сир, що залишився в холодильнику, а також для тих, хто не дуже любить цей корисний і дуже необхідний для організму продукт в чистому вигляді. Пончики виходять дивно смачними, пишними і рум’яними!

Для приготування вам знадобиться:

близько 200-250 грамів сиру,
одне яйце,
один стакан борошна,
три-чотири столові ложки цукрового піску (можна навіть взяти більше цукру, якщо хочеться солодких пончиків),
ванільний цукор (за бажанням),
половинка чайної ложки соди ,
лимонний сік або оцет,
щіпка солі,
рослинна олія для смаження пончиків.
Одне яйце необхідно збити з цукровим піском, ванільним цукром (якщо ви вирішили його все-таки додати) і дрібкою солі, додати соду, погашену оцтом або ж лимонним соком, після чого додати до суміші просіяне борошно і власне сам сир (якщо сир дуже зернистий і неоднорідний, його слід перед приготуванням протерти через сито). Замісити тісто.
Рослинну олія розігріти в в невеликій високій каструльці. З тіста формувати невеликі кульки (це може добре вийде за допомогою ложечки, змоченою в олії) і опускати їх в гаряче масло. Смажити пампушки до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню і не підрум’яняться рівномірно з усіх боків.

Готові пончики викласти на паперовий рушник і дати стекти зайвому маслу.

Джерело