Пісна страва: пампушки пшеничні з часником

Інгредієнти:

пшеничне борошно – 400 г,
дріжджі – 25-30 г,
вода – ¾ склянки,
цукор – 1 столова ложка,
соняшникова олія – 2-3 столові ложки,
сіль.
для соусу:

оцет 3% – 2-3 столові ложки,
часник – 1 головка,
олія – 2-3 столові ложки,
сіль.
Приготування:

У двох третинах склянки теплої води розводимо цукор, дріжджі, сіль.
У 100 г борошна додаємо цю воду й замішуємо густе тісто.
Ставимо тісто в тепле місце, даємо йому настоятися.
Додаємо в нього решту борошна, води й олії.
Добре вимішуємо і знову даємо підійти.
З тіста формуємо невеличкі кульки завбільшки з горіх.
Випікаємо в духовці при температурі 150 градусів до готовності.
Готуємо соус. Чистимо часник, видавлюємо його часничницею. Додаємо оцет, олію й сіль.
Усе розтираємо, добре перемішуємо й поливаємо соусом пампушки перед подачею на стіл.