Дивовижний Великодний рибний пиріг

Подавати із зеленим горошком.

СКЛАДОВІ

борошно – 2 ст. л.
500 г філе тріски або хека
600 мл молока
100 г тертого сиру
1 ч. л. меленої паприки
1 кг картоплі
2 ст. л. рубаної зелені петрушки
4 ст. л. вершкового масла
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1
Рибу викласти у жароміцний посуд, залити молоком, посипати сіллю і перцем. Помістити в духовку, нагріту до 190˚С, на 15 хв.
крок 2
Молоко процідити. Рибу розібрати на пластівці.
крок 3
Картоплю очистити, розрізати на четвертинки, відварити до готовності і розім’яти товкачем. Додати половину вершкового масла і трохи молока, щоб вийшло не дуже густе пюре.
крок 4
У сковороді розтопити вершкове масло і, помішуючи, всипати борошно. Прогріти 2-3 хв., Не припиняючи помішувати, влити тонкою цівкою стільки молока, щоб ще через 3-4 хв. вийшов густий соус. Петрушку і сир всипати в молочний соус, додати за смаком сіль і перець.
крок 5
Викласти рибу в змащену маслом і посипану сухарями форму, залити соусом. Зверху викласти пюре, посипати сиром і паприкою. Запікати в духовці при температурі 180 ˚ С 25 хв., до утворення золотистої скоринки.
крок 6
Подавати із зеленим горошком.