Корисний перекус: що б такого з’їсти, та не нашкодити фігурі. Рецепти приготування

Щоб вага знижувалася швидше, важливо не голодувати, а навпаки, їсти 5-6 разів на день через кожні 3-4 години.

Пропонуємо спробувати кілька варіантів корисного перекусу:

Смажений нут

Всім, хто любить іноді з’їсти чогось солоненьке або солодке, сподобається обсмажений нут. Їм можна замінити арахіс, мигдаль і інші горішки в упаковках, якими багато хто звик перекушувати. Але при цьому в нуті міститься менше жиру, ніж в горіхах, і більше клітковини. Якщо щодня з’їдати 3/4 склянки нуту, вага буде йти.

Відварений або консервований нут готують в духовці з приправами. До нуту можна додати лукової приправи (порошку), а також кмин, чилі або кайенский перець. Духовку необхідно розігріти до температури 230 градусів і запікати горох протягом 40 хвилин.
Хочеться солодкого? Приготуйте нут з корицею і цукром.

Цукерки з сухофруктів

Якщо любите гранола, вам сподобаються і корисні цукерки з суміші сухофруктів.

Спробуйте наступне поєднання: фініки, сушена журавлина, горіхи кеш’ю і кокосова стружка.

Подрібніть все за допомогою блендера, а потім додайте ложку мигдалевого молока, щоб суміш стала липкою, як пластилін. Скачайте з отриманої пасти кульки, і їжте, коли дуже захочеться солодкого. Зазвичай рівень глюкози падає з 16:00 до 18:00 години. У кожній такій цукерці міститься приблизно 102 калорії.

Попкорн

Так, не варто дивуватися. У приготовленої на пару порції попкорну міститься всього 30 калорій, а в приготованом на рослинній олії попкорні – 50.

Дієтологи часто називають попкорн ідеальної закускою, і якщо терміново хочеться чимось похрумтіти, похрустіте попкорном. На відміну від чіпсів, сухариків і печива, в ньому міститься фосфор, кремній, залізо і набагато більше клітковини.

Йогурт

Серед численних переваг, таких як високий вміст кальцію і лактобактерій, які допомагають підтримувати нормальну мікрофлору кишечника, йогурти допомагають контролювати апетит і довше підтримувати почуття ситості.

Головне – вибирати натуральні йогурти без добавок, і стежити, щоб в знежирених варіантах не було занадто багато цукру.

Яблучні чіпси

Готуються дуже легко. Вам знадобляться яблука і кориця (за бажанням). Яблука вимийте і наріжте тонкими кружечками, видаліть серцевину. Шкірку Не застосовуйте для очищення! Розкладіть кружечки на деку і поставте в духовку випікатися на 1,5-2 години при температурі 110-120 градусів. Готові гарячі чіпси посипте корицею.

Шоколадна паста

Найбільш несподіваний і найсмачніший варіант здорового перекусу – це саморобна шоколадна паста, яка робиться за 5 хвилин. Секретний інгредієнт – це промита під водою консервована чорна квасоля. Пасту можна намазувати на хлібці, їсти з шматочками яблука або просто так.

Складові:
1 стакан фундука (або половина склянки горіхової пасти з фундука);
консервована чорна квасоля (промити і просушити);
4 ст. ложки какао порошку;
2 ст. ложки вершкового масла (якщо використовуєте горіхи фундук, а не пасту, масла потрібно додати побільше);
4 ст. ложки меду;
2 ч. ложки екстракту ванілі;
щіпка морської солі
Додайте в чашу блендера всі інгредієнти і перемішайте до однорідної маси. Якщо хочеться, можна додати побільше меду. Паста робиться за 5 хвилин і зберігається в холодильнику 3 тижні. Спробуйте! Дуже смачно їсти яблука, вмочуючи їх у шоколадну пасту.