актуально

Великдень приближається: шоколадна паска

Великдень в 2018 році будуть відзначати вже зовсім скоро – 8 квітня.

За традицією на великодньому столі обов’язково має бути три страви: фарбовані яйця і паски, передає Ukr.Media.

Інгредієнти:

260 г борошна

30 г какао

15 г свіжих або 5 г сухих дріжджів

20 г вершкового масла кімнатної температури

100 мл молока + 60 мл води

50 г цукру

? ч. л. соди

1 яйце, невелике, розділене на білок і жовток

85 г сушеної журавлини і цукатів манго, у довільній пропорції

мускатний горіх, кориця, гвоздика

сіль

білкова глазур, змішана з невеликою кількістю какао-порошку

Великдень приближається: шоколадна паска

Рецепт приготування:

1. Какао насипати в сотейник. Додати соду, сіль, цукор і воду. Перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Остудити.

2. Відміряти 60 г борошна. Тепле молоко змішати з дріжджами. Влити в борошно розчинені в молоці дріжджі. Перемішати, накрити серветкою, залишити приблизно на півгодини.

3. У миску з опарою додати м’яке вершкове масло, жовток, суміш з какао, борошно і спеції.

4. Добре вимісити тісто, зібрати в кулю, покласти в змащену рослинним маслом миску.

5. Накрити серветкою, залишити на 1 годину.

6. Сухофрукти нарізати.

7. Збити білок. Вмішати його в тісто і додати сухофрукти. За необхідності змастити руки (при ручному замісі) або миску олією, так як тісто буде досить липким.

8. Помістити тісто в миску, знову накрити серветкою і залишити на 1 годину.

9. Потім перекласти в змащену вершковим маслом форму і дати піднятися ще раз.

10.Після чого поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин. Потім збільшити температуру до 180 градусів і випікати ще близько 40 хвилин.

11. Якщо паска буде дуже сильно підрум’янюватися зверху, накрити фольгою. Готовність паски можна визначити за допомогою дерев’яної палички: якщо вона виходить з тіста сухою, значить, паска готова.

12. Готову паску повністю охолодити і покрити глазур’ю.