актуально

Ось рецепт ідеального тіста для великодніх пасок прямо з Австрії

Все вийшло з першого разу!

З віденського тіста австрійці зазвичай готують смачні здобні булочки. А чому б не використовувати його для приготування великодніх пасок?! Давайте спробуємо!, передає Ukr.Media.

Є кілька секреів приготування такого тіста:

Таке тісто боїться протягів.
Кухня повинна бути хорошо прогріта.
Приготувавши опару залишіть її настоюватися щонайменше 8 годин.
Потрібні живі дріжжі хорошої якості.
Опару замішайте з вечора. Вранці замісіть тісто і почніть випікати паски. На виході у вас вийде приблизно 6 пасок по 500 грамів кожна.
Інгредієнти для тіста:

цукор – 500 г;
яйця – 6 шт.;
вершкове масло – 300 гр;
свіжі дріжджі – 50 гр;
молоко – 500 мл;
борошно вищого сорту – 1,5 кг;
сіль – 1 ч. л.;
ванільний цукор – 1 ч. л.;
родзинки і цукати – 150 г;
рослинне масло для змазування формочок.
Ось що потрібно робити:

1) В теплому (38-40 градусів, не вище!) молоці розчиніть дріжджі (живі!).

2) Яйця та цукор збивайте до густої піни.

Ось рецепт ідеального тіста для великодніх пасок прямо з Австрії

3) Вершкове масло розтопіть, дайте йому охолонути, а потім влийте молочну суміш.

4) Туди ж додайте збиті з цукром яйця. Все добре перемішайте, накрийте рушником і поставте в тепле місце. Опара готова.

5) Вранці опару перемішайте, додайте сіль і ванільний цукор, а потім всипте просіяне борошно і замісіть тісто.

Ось рецепт ідеального тіста для великодніх пасок прямо з Австрії

 

6) Ізюм спочатку замочіть в гарячій воді, обсушіть його на рушник, а потім вмішайте в тісто.

7) Вимішуйте тісто щонайменше 20 хвилин (бажано більше), поки воно не почне відлипати від рук.

Ось рецепт ідеального тіста для великодніх пасок прямо з Австрії

8) Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх на 1/3. Не забудьте змастити форми маслом.

Або ж використовуйте паперові форми для випікання пасок – їх не потрібно змащувати маслом, а готова великодня здоба виглядає в такий обгортці дуже красиво.

9) Поставте форми в тепле місце на кілька годин, нехай підходять.

10) Тісто досить збільшилося? Відправляйте форми в духовку. Заздалегідь розігріту її до 180 градусів.

Час випікання залежить від вашої духовки та розмірів паски. Регулюйте температуру так, щоб випічка не підгоріла. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

У вас повинні вийти просто неймовірні за смаком та за текстурою паски. Зверху, якщо захочете, можете прикрасити їх глазур’ю.