Швидко та смачно: тертий пиріг

Той самий тертий пиріг, який знайомий ще зі школи!

Цей пісочний пиріг з тих, які досвідчені господині зазвичай готують на око. Але якщо ви — новачок у цій справі або ж призабули пропорції, рецепт вам дуже знадобиться!

Нічого складного в ньому немає, так що можете попросити дітей допомогти вам змішувати тісто вимішувати міксером або його. З начинкою можна експериментувати і додавати інше варення або сир. Головне — щоб у ньому була кислинка, яка в поєднанні з солодким тістом і створює неповторний смак цього, на перший погляд, простого, десерту.

Інгредієнти

Пшеничне борошно 1,5 скл.
Цукор 0,5 скл.
Сметана 3 ст. л.
Яйце 1 шт.
Розпушувач 1 ч. л.
Вершкове масло 150 г
Смородинове варення 1 скл.
Приготування

Наріжте кубиками масло.
Змішайте всі, крім варення, і вимісити м’яке тісто.
Відправте на півгодини в холодильник.
Половину тіста викладіть у форму, сформувавши бортики, і покрийте варенням.
Скачайте тісто в кульки або в ковбаски та заморозьте
Натріть на тертці.
Викладіть поверх начинки.
Випікайте близько півгодини при 180 градусах.
Остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте з гарячим шоколадом, чаєм, кавою або соком.

 

Джерело