Ці лайфхаки перевернуть ваше уявлення про кулінарію

10 незамінних порад на кухні.

Кулінарія-це мистецтво, згодні?

Є деякі хитрощі, які ми, прості смертні, не знаємо, передає Ukr.Media.

Представляємо 10 простих лайфхаків для приготування їжі:

1. Хрустка картопля без обсмажування на сковороді

Ти любиш смажену картоплю, але турбуєшся про калорії та здоров’я? Кинь сковорідку та випікайте картоплю з борошном в духовці. Вона буде такою ж хрусткою, як і при смаженні.

2. Кидати овочі в холодну чи гарячу воду, коли вариш?

Ви не впевнені, покласти овочі в холодну або гарячу воду, коли готуєте? Є просте правило: якщо овочі ростуть під землею в холодну воду, якщо овочі ростуть над землею у киплячу.

3. Як отримати ідеальну текстуру яєчного білка

Початківцям на кухні буває важко зрозуміти, як довго треба збивати білок для десертів. Слідуйте цьому елементарному правилу: збивати до тих пір, поки не будуть гострі тверді піки. Простими словами – витягніть міксер з масси, якщо збитий білок не опадає і чітко тримає висоту, значить, ваша праця увінчалася успіхом.

4. Не варіть моркву та буряк

Запікайте моркву та буряк, а не варіть їх. Це буде і смачніше і корисніше: збережеться смак та вітаміни.

5. Легко дістаємо кістку з авокадо

Є багато методів для видалення кісточки з авокадо. Ось найпростіший: акуратно розділіть плід на дві половини, потім зробіть надріз ножем на ядрі та прокрутіть.

6. Правило для заправки салату

Якщо ви хочете зробити салатну заправку, слідуйте простому правилу: починайте з солі, потім налийте оливкову олію, бальзамічний оцет або що хочете. Якщо ви додасте сіль наприкінці вона не розчиниться належним чином.

7. Яка потрібна кількість води для макаронів

Паста є одною з найпоширеніших страв у всьому світі. Але багато людей не знають пропорції макарон та води при приготуванні. Ідеально – це 1 літр води на 100 грам макаронів.

8. Сода в картопляне пюре

Картопляне пюре можна зробити безліччю різних способів, і кожен має своїх прихильників. Сода, однак, недооцінений інгредієнт, який робить картоплю дуже м’якою.

Додайте трохи соди при варці картоплі для пюре – картопля буде дуже м’якою і в пюре не буде грудочок.

9. Вичавити більше соку з цитрусових

Щоб отримати максимум соку з цитрусових, спочатку помістіть їх у мікрохвильовку на 1-2 хвилини, все залежить від потужності приладу.

10. Солодке тісто розкачати в какао замість борошна

Готуючи десерт посипте на стіл замість муки какао а потім розкатайте тісто як зазвичай. Воно надасть аромату випічці.