актуально

Як правильно варити каші. Поради кухаря

Чому вони вдома такі як в садку не виходять.

Особливо рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома така як в садку не виходить. Тому що там кашу варили так: У кипляче молоко додавали цукор-сіль і всипали рис. Доводили до кипіння (якщо обсяг невеликий, то кип’ятили хвилину від сили) і знімали з плити. Додавали масло і накривали кришкою. Хвилин через 20-30 рис сам досить розбухав. Остаточно він доходив уже на марміті, передає Ukr.Media.

Рис (на кашу краще круглий брати) у пропорції: однієї склянки крупи на один літр молока.

Якщо хочете приготувати нормальну молочну кашу – просто не намагайтеся її варити до готовності. Знімайте з плити, до того як вона пригорить)) Вам простіше))
Беріть більше молока на пропорції. Варіть крупу в молоці після закипання 1-2 хвилини помішуючи. Потім знімайте каструлю і поставте в тепле місце. Можна навіть накрити чим-небудь. Через якийсь час крупа розбухне і ви отримаєте смачну і густу кашу. Густу, а не клубок, в якому ложка не провертається.

Ось я іноді гречку з вечора заливаю водою – вона розбухає, і вранці я тільки доводжу до кипіння – і все, смачна гречана каша готова.

Геркулес теж варю дуже рідкий – на літр молока – 7-8 столових ложок пластівців. Потім відразу в керамічну миску переливаю та під плівку або кришку. Залишаю на ніч – вранці красиву і смачну геркулесову кашу отримую. Яку можна в мікрохвильовій печі погріти.

Манка – на літр – 4 столові ложки. Манке досить покипіти пару хвилин і 20 хвилин почекати після того як зніму з плити.

А як-то в селі їла чудову перловку. Підгледіла як Петя її готує. З вечора піч протоплюють. Він кілька жмень перловки промиває, викладає в чавунну гусятницю, туди ж воду, сіль, масло (якщо піст – рослинне). Накриває кришкою і ставить в остигаючу піч. До ранку. А вранці дістає прекрасну, ще теплу кашу. За вуха не відтягнеш!

Приємного апетиту!