Ось 9 неймовірно смачних соусів які можна зробити за 15 хвилин

Підходять до всього.

Попереду свята, які ви безперечно захочете провести на природі. Відкриваючи сезон шашликів, не забудьте про оригінальний соус до м’яса, риби і птиці, які зроблять страву ще смачніше, передає Ukr.Media.

Пропонуємо вам 9 неймовірно смачних соусів до м’яса:

1. Зелений соус.

Подрібніть в блендері пучок петрушки, зеленої цибулі та м’яти. Додайте до цієї маси 1 ч. л. каперсів, два або три анчоуса, два зубчика часнику, сік одного лимона і 3 ст. л. оливкової олії. Знову все добре перебити в блендері. Посоліть і поперчіть соус за смаком.

2. Соус з дижонською гірчицею.

Дрібно покришіть будь-яку зелень – петрушку, кріп, зелену цибулю. 2 ст. л. діжонської гірчиці змішайте з 2 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. яблучного оцту. Додайте до цієї суміші подрібнену зелень. Все добре перемішайте, посоліть і поперчіть, дайте соусу настоятися.

3. Соус для курки.

Ось що вам знадобиться для його приготування:

1/2 склянки соєвого соусу;
1/2 склянки цукру;
1/4 склянки рисового оцту;
3 середніх зубчики часнику;
1/4 склянки нарізаної зеленої цибулі;
1/4 склянки подрібненої кінзи;
2 чайні ложки прогрітого на сковороді кунжутного насіння.
Всі інгредієнти змішати в глибокій мисці до розчинення цукру. Подавайте соус зі стравами з курки.

4. Медовий соус.

2 ст. л. меду змішайте з 2 ст. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. сухої гірчиці і 0,5 ч. л. червоного меленого перцю. Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть. Перед подачею охолодіть.

5. Соус на основі йогурту.

Для його приготування вам знадобиться:

йогурт без добавок – 500 г;
свіжий огірок – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
перець чилі – 1 шт.;
кріп, чорний мелений перець;
бальзамічний оцет.
Огірок очистіть від шкіри і натріть на тертці, часник пропустіть через прес, кріп подрібніть. Перець чилі очистити від насіння і дрібно наріжте. Всі інгредієнти змішайте з йогуртом. Поперчіть і посоліть соус, додайте до нього бальзамічний оцет за смаком. Подавайте соус до шашлику з баранини.

6. Соус з чорносливом.

Ось що вам знадобиться для його приготування:

чорнослив – 200 г;
очищені волоські горіхи – 200 г;
гострий кетчуп – 500 г;
1 лимон.
Чорнослив і горіхи обшпарте окропом і подрібніть в бледере. З лимона зніміть цедру і вичавити сік. У каструлі з’єднайте кетчуп, чорнослив, горіхи і цедру. Варити суміш близько 5 хвилин. В кінці додайте лимонний сік, ретельно все перемішайте, зніміть з вогню і остудіть.

7. Сметанний соус.

Ось що вам знадобиться:

сметана – 300 г;
курячий бульйон – 100 мл;
вершкове масло – 30 г;
борошно – 1 ст. л.;
зелень кропу і петрушки;
сіль і перець за смаком.
Муку обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору, влийте до неї бульйон і тушкуйте, поки суміш не загусне. Після цього додайте в сковороду сметану, дрібно нарізану зелень, сіль і перець. Варіть соус ще 3 хвилини.

До столу подавайте охолодженим. Він ідеально підійде до шашлику з морепродуктів, риби або курки.

8. Соус барбекю.

Ось що вам знадобиться:

вершкове масло – 50 г;
ріпчаста цибуля;
кетчуп – 1 склянка;
вода – 1/3 склянки;
мед – 1/2 склянки;
лимонний сік – 2 ст. л.;
чорний мелений перець.
Вершкове масло розтопіть, додайте дрібно нарізану цибулю і смажте 4-5 хвилин до м’якості. Додайте до цибулі кетчуп, воду, мед, лимонний сік і чорний перець. Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, не закриваючи кришкою 10 хвилин, поки соус не загусне. Подавайте соус охолодженим.

9. Вершково-часниковий соус.

Ось що потрібно для його приготування:

жирні домашні вершки – 400 гр;
часник – 4 зубчики;
вершкове масло – 30 г;
сіль, перець за смаком.
Вершкове масло розтопити в сковороді, додайте дрібно рубаний часник і обсмажте до м’якості. Влийте в сковороду вершки і доведіть до кипіння. Посоліть і поперчити соус, тушкуйте все на повільному вогні, поки соус не зменшиться в обсязі і не загусне. Подавайте його теплим або охолодженим.

Який соус для м’яса ваш улюблений?

 

Джерело