актуально

Робимо домашнє морозиво – смак радянського пломбіру

Спробуйте простий та смачний рецепт, родом з дитинства.

Сучасне морозиво напхане стабілізаторами, посилювачами смаку та іншою хімією. Смак такого морозива теж досить штучний та несправжній. Пропонуємо спробувати простий домашній рецепт цього лакомства. І здоров’я збережете, і гроші.

Таке морозиво можна сміливо давати дітям.

Інгредієнти:

2 склянки цукру;
1 літр молока;
100 г вершкового масла;
крохмаль 1 ч.л.;
5 яєчних жовтків;
ванільний цукор.
Як приготувати:

Підігріваємо молоко та топимо в ньому вершкове масло, далі доводимо суміш до кипіння.
В мисці змішуємо жовтки з цукром та крохмалом до однорідної консистенції.
Далі беремо яєчну суміш та тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко з маслом, постійно помішуючи.
Додаємо ванільний цукор.
Доводимо до кипіння, та знявши з вогню, залишаємо охолонути, періодично помішуючи.
Холодну суміш з морозива розливаємо по формах та відправляємо в морозильну камеру.

Джерело