Синя полуниця та інші харчові новинки останніх років

У сучасному світі людини є неймовірна різноманітність всіляких товарів, і навіть харчова індустрія не стоїть на місці. Звичні нам продукти з часом набувають найнесподіваніший вид.
Синя полуниця та інші харчові новинки останніх років

Рожевий шоколад

Хоча виглядає він дещо неприродно, такий шоколад є натуральним, не включаючи будь-яких ягід або барвників. Нові какао-боби, з яких і робляться ласощі, виявлені близько 30 років тому, але зазначений тип шоколаду стали виробляти відносно недавно. Вперше спробувати його можуть жителі Шанхаю, а виглядають солодощі дійсно привабливо.

Білий кавун

Насправді, такі кавуни були і в минулому, користуючись популярністю аж до XIX століття. Після цього вони майже зникли, оскільки харчова промисловість зосередила увагу на червоних видах. Білий Арбуз навіть зараз можна знайти в продажу, а відрізняється він особливо солодким смаком і незвичним видом.

Блакитне пиво

Розміщена в Японії пивоварня може похвалитися унікальним рецептом блакитного пива, готується яке з води, отриманої з льодовиків, а збирають її у Охотського моря. Доповнюють напій блакитними водоростями, а також деякими місцевими квітами. Люди які спробувати таке пиво запевняють, що воно має досить легкий і освіжаючий смак.

Чорна вода

Крім незвичайного виду, така вода, як запевняє виробник, добре відбивається на здоров’ї і покращує сон. Для продукту береться якісна джерельна вода, після чого її доповнюють фульвовою кислотою, яка виступає в якості природного джерела поживних речовин. Нестандартний колір можна пояснити хімічною реакцією, що проявляється при взаємодії води і фульвових кислот.

Прозора кава

Незвичайний напій, який має виражений смак кави і дарує необхідну дозу кофеїну, але при цьому не залишає коричневих плям на одязі. Придумали унікальну технологію в Словаччині, відзначаючи, що в процесі виробництва задіяні очищена вода, а також кавові зерна арабіки високої якості.

Пончики

Компанія з Австралії створила «радіоактивні пончики», здатні світитися в темряві. Автором ідеї виступив Крістофер Ті, представивши глазур, яка виглядає дещо радіоактивно, проте в дійсності підсумковий продукт має відмінний смак. У рецепті використані цитруси юдзу, популярні в Азії, і вітамін B.

Синя полуниця

У Мережі часто можна зустріти фото синюватої полуниці, і більшість переконані, що це фейк. Насправді ж така ягода дійсно реальна, правда, її колір є результатом ГМО.
Зокрема, у арктичної риби запозичений ген, завдяки якому полуниця знайшла стійкість до морозів. Навіть при заморожуванні ягоди прекрасно зберігають форму. Правда, поки невідомо, наскільки вони безпечні.

 

Джерело