Відомий український кулінар поділилася авторським рецептом баранини

Переможниця шостого сезону українського кулінарного шоу “МастерШеф”, відомий кулінар Асмік Гаспарян розповіла авторський рецепт страви італійської кухні з баранини (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Учасниця популярного кулінарного телепроекту поділилася секретами приготування баранини по-тосканськи. Докладний рецепт Асмік розповіла виданню OBOZREVATEL.UA.

Крім м’яса, до складу страви входять білі гриби, хліб, вершки, біле вино та велика кількість трав і спецій.

 

СКЛАДОВІ:

Баранячий окіст (без кістки) 1,5 кг

Сушені білі гриби 50 г

Лук 1 шт.

Білий хліб (вчорашній) 3 шматочка

Яйце 1 шт.

Сливки (30%) 20 мл

Біле сухе вино 375 мл

Лимон 1 шт.

Олія 100 мл

Вершкове масло 20 г

Томатна паста 30 г

Часник 4 зубчики

Петрушка 15 гілочок

Чебрець 5 гілочок

Розмарин 2 гілочки

Гірчиця (паста) 60 мл

Сіль 15 г

Чорний мелений перець 6 г

Червоний мелений перець 3 г

Вода 20 мл

Покроковий рецепт приготування баранини по-тосканськи:

Баранячий окіст зачистіть від сполучної тканини і жиру. Розріжте і розкрийте книгою. Покладіть зверху гілочки розмарину, затягніть плівкою і відбийте плоскою стороною кухонного молотка.

Приготуйте маринад для м’яса: з’єднайте вино, гірчицю, цедру лимона, сіль. Покладіть м’ясо в маринад і залиште мінімум на 2 години.

Для начинки – попередньо замочені сушені білі гриби проваріть 20 хвилин, потім наріжте дрібними шматочками. На суміші вершкового і рослинного масла потрібно посмажити подрібнену цибулю, часник і гриби, протягом 7-10 хвилин, потім дати охолонути 5 хвилин.

М’якоть вчорашнього батону перебейте в крихту і додайте до смажених грибів. Також додайте подрібнену петрушку, чебрець, вершки, яйце, сіль і чорний мелений перець, перемішайте.

Замариноване м’ясо розкрийте, змастіть всередині сумішшю томатної пасти, води і червоного меленого перцю. Зверху викладіть начинку, відступивши від країв 2 сантиметри. Поверніть м’ясо в рулет, обв’яжіть кулінарною ниткою.

Зробіть зверху 12 проколів, глибиною 2 сантиметри, вставте в них шматочки часнику. Змастіть рулет маслом, оберніть фольгою і запечіть в духовці при температурі 180⁰С протягом 2 годин. За півгодини до кінця приготування – розкрийте фольгу і полийте баранину соком, що виділився. Після запікання дайте м’ясу постояти 10 хвилин, подавайте з тонким лавашем.

Як повідомляв OBOZREVATEL.UA , раніше Асмік Гаспарян поділилася ексклюзивним рецептом страви східної кухні по назвою “ханум з бараниною і гарбузом”.