Ці інгредієнти нещадно руйнують мозок… але багато хто з нас вживають їх щодня!

Young woman and man scientists looking at virtual media screen

В наші дні так багато токсичних інгредієнтів, які турбують кишечник, погіршують роботу печінки і ушкоджують мозок.

Ці інгредієнти нещадно руйнують мозок … Але багато хто з нас вживають їх щодня! ,передає Ukr.Media.

В наші дні так багато токсичних інгредієнтів, які турбують кишечник, погіршують роботу печінки і ушкоджують мозок. Що ми можемо зробити, щоб уникнути їх вживання і захистити себе? Нижче представлений список з 5 інгредієнтів, які отруюють мозок і яких слід уникати будь-яку ціну.

1. Клейковина.
Клейковина – це білок, знайдений в кумуте, піку, пшениці, жита і ячмені. Вона липка і має тенденцію зв’язуватися з невеликою стінкою кишечнику, викликаючи порушення травлення та імунної системи, такі як целіакію. Крім того, існує також нецеллюлярна чутливість до глютену, що є ключовим фактором для запальних захворювань нервової системи і головного мозку.

Було науково доведено, що існує сильний зв’язок між чутливістю клейковини і порушеннями, що впливають на мозок, спинний мозок і периферичні нерви. Цей інгредієнт пов’язаний з психічними розладами, деменцією, когнітивними порушеннями і багатьма іншими.

2. Штучні підсолоджувачі.
Аспартам, сукралоза, сахарин і всі типи штучних підсолоджувачів популярні завдяки рекламі з нульовою калорійністю. Однак виявляється, що ці підсолоджувачі токсичні і шкідливі для мозку. Наприклад, аспартам, який є комбінацією багатьох хімічних речовин, включаючи метанол, фенілаланін і аспарагінову кислоту, продукує мозгову опухоль при його руйнуванні.

Споживання аспартама викликає різні симптоми, включаючи головний біль, невиразну мову, депресію і тривоги. Він міститься в жувальних гумках, підсолоджувачах, ароматизованої воді, пластівцях, соді, йогурті, соусах для приготування їжі та інших продуктах без цукру.

3. Глутамат натрію,
Мононатрій глутамат, являє собою концентровану форму солі, яка додається до харчових продуктів для поліпшення смаку. Він фактично обманює смакові рецептори і мозок, думаючи, що їжа смачна, але також стимулює вироблення надлишкового дофаміну, лікарського препарату. Будучи екситотоксином, цей компонент пов’язаний з ушкодженням головного мозку та іншими неврологічними захворюваннями, такими як вовчак, деменція, хвороба Паркінсона, хвороба Альцгеймера і т. д.

Його зазвичай можна знайти в консервованих супах і овочах, соусі з барбекю, кубики бульйону і інших оброблених харчових продуктах.

4. Рафінований цукор.
Рафінований цукор є самим популярним і самим небезпечним інгредієнтом в нашій їжі. Регулярне споживання цукру пов’язане з багатьма проблемами зі здоров’ям, які негативно впливають на мозок.

Проблема з рафінованим цукром полягає в тому, що він пригнічує нейротрофічний фактор головного мозку, гормон росту, який має першорядне значення для мозку. Морозотропні фактори мозку запускає нові відносини між нейронами головного мозку, які важливі для функції пам’яті. Було науково доведено, що низькі рівні нейротрофічних факторів головного мозку у людей, що страждають шизофренією і депресією в поєднанні зі споживанням цукру, можуть погіршити ці стани.

На додаток до цього, очищений цукор збільшує запалення, порушуючи імунну і травну систему. Хронічне запалення збільшує ризик шизофренії та депресії. Як депресивні люди, так і ті, хто хоче поліпшити свій психічний настрій і ясність, повинні усунути рафінований цукор зі свого раціону.

5. Фторид.
Мабуть, рішення про додавання фториду в громадську питну воду є одним з найнебезпечніших наслідків для нашого мозку, а також для загального стану здоров’я.

Як повідмляється фторид пов’язаний з більш низьким рівнем IQ. Крім того, інші дослідження показують, що він пов’язаний із зміненою нейро поведінкової функцієї, пошкодженням мозку плода та погіршенням пам’яті.