Я – фермер, і я знаю 1 трюк, щоб полуниця завжди залишалася свіжою

Тоді її можна купувати про запас!

Багато хто з нас люблять забити свій холодильник смачними свіжими фруктами. Особливо влітку, коли сезон у розпалі, і на ринках і в супермаркетах з’являється стільки всього!

І не даремно! Фрукти, такі як полуниця, освіжають і наповнюють наш організм вітамінами та мінералами, які дуже корисні для здоров’я, передає Ukr.Media.

Полуниця багата на антиоксиданти, вітамін С, фолієву кислоту, калієм, марганцем, клітковиною і магнієм.

Фахівці навіть кажуть, що вона покращує зір, роботу мозку, знижує високий кров’яний тиск, лікує артрит, подагру і кілька серцево-судинних захворювань.

Полуниця також пов’язана із зміцненням імунної системи, запобіганням деяких видів раку, а також передчасним старінням.

І на додаток до всіх переваг для здоров’я, полуниця дуже смачна! Ви можете з’їсти її в звичайному вигляді, додати фруктовий салат або приготувати солодкий десерт.

Але як буває шкода витратити час і гроші на полуницю, а потім виявити, що вона стала слизькою, липкою або навіть покрилася цвіллю!

Кому потрібен такий повний облом і гігантське розчарування?

На щастя, є блискучий спосіб зберегти полуницю свіжою як можна довше. Цей трюк продовжить життя вашої полуниці на кілька днів або, може бути, навіть тиждень або два.

Вам знадобитися:
білий оцет;
вода;
миска;
паперові рушники.
Що потрібно робити?


Крок 1. У великій мисці змішайте 1 частину білого оцту з 5 частин води. Близько 1/2 чашки оцту і 2 1/2 склянки води достатньо.

Крок 2. Замочіть ягоди в цій рідині протягом декількох хвилин. Оцет видалить спори цвілі і бактерії (саме те, що змушує вашу полуницю псуватися).

Ймовірно, ви будете приголомшені тим, як виглядає вода після полуниці, але просто пам’ятайте, що тепер все це сміття не на ваших улюблених ягодах!

Крок 3. Ретельно витріть полуницю. Ви можете помістити її на паперові рушники або дати їй висохнути на повітрі в друшляку.

Крок 4. Покладіть полуницю в холодильник поверх паперового рушника. Він допоможе поглинути будь-яку додаткову вологу.

І не хвилюйтеся, після такої обробки смаку оцту не залишиться.

Ось ще кілька порад, які продовжать життя вашої полуниці:
Ви повинні тримати стебла (хвостики) на полуниці до тих пір, поки не збираєтеся її з’їсти. Це продовжить термін зберігання ягід.
Якщо ви не плануєте відразу ж з’їсти свою полуницю, купіть ягоди, які трохи недозрілі. І коли ви витягнете їх зі свого холодильника через день або два, вони будуть абсолютно зрілими і готовими до вживання.
Крім того, якщо ви помітили в тарілці одну або більше зіпсованих ягід, обов’язково викиньте. Це запобіжить поширенню цвілі та гниття інших.
З цими слушними порадами ваша полуниця гарантовано простоїть довше. Тепер насолоджуйтеся смачною і свіжою полуницею!