Рецепт цього тіста — просто знахідка!

Часу потрібно всього 15 хвилин, можна заморожувати, довго зберігається…

Ми розповімо тобі, як приготувати швидке дріжджове тісто на молоці, передає Ukr.Media. Особливо добре підійде цей рецепт початківцям кулінарам і тим, у кого немає часу на готування.

Часу на приготування тіста потрібно всього 15 хвилин. Зберігати його в холодильнику можна дві-три доби. Тісто швидко не перекисає. Можна заморожувати. І пиріжки, і маленькі булочки — все залишається ніжним, повітряним і не черствіє кілька днів.

Рецепт дріжджового тіста на молоці

Інгредієнти
500 мл молока
5 ст. пшеничного борошна
2 ст. л. цукру
0,5 ч. л. солі
2 ст. л. соняшникової олії
11 м (пакетик) сухих дріжджів
Висип у миску 4 склянки борошна і дріжджі. Потім поступово налий тепле молоко, додай цукор, сіль, соняшникову олію. Перемішай всі інгредієнти.

Постійно перемішуючи, додай ще склянку борошна. Замішай тісто до такого стану, поки воно не перестане приставати до рук.

Готове тісто виклади в целофановий пакет і прибери в холодильник.

Використовувати тісто можна вже через 2 години. Але якщо тісто буде лежати в холодильнику довше — з ним нічого не станеться. Можна робити таке тісто на ніч і готувати що-небудь смачненьке на наступний день.