Як приготувати молоду картоплю: рецепти на замітку

Наближається час, коли молода картопля буде стояти на кожному столі, нагадуючи нам знайомий з дитинства смак. Для тих випадків, коли вам захочеться не тільки зварити картоплю, але і придумати щось більш оригінальне, ми підготували для вас чотири привабливих рецепта.
Як приготувати молоду картоплю: рецепти на замітку.Передає Ukr.Media.
Молода картопля печена
Що нам знадобиться:

1 кг молодого картоплі

5 зубчиків часнику

маленька гілочка розмарину

пучок кропу

100 г вершкового масла

чорний перець

Як готувати молоду картоплю:
1. Помийте молоду картоплю щіткою. Розріжте картоплю навпіл, покладіть в кастрюлю з киплячою підсоленою водою і варіть до напівготовності приблизно 10 хвилин. Злийте воду і обсушіть картоплю.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть картоплю в форму для запікання. Часник роздушіть ножем і додайте до картоплі. Посоліть і поперчіть. Масло наріжте невеликими шматочками і розкладіть поверх картоплі, додайте розмарин.

3. Поставте форму в духовку і запікайте 40 хвилин до рум’яної скоринки. Під час запікання акуратно перемішайте картоплю 2-3 рази. Готову картоплю перекладіть на блюдо і посипте кропом перед подачею.

Молода картопля з сулугуні
Що нам знадобиться:

1 кг дрібних молодих картоплин

3-5 зубчиків часнику

2 ст. л. вершкового масла

200 г сулугуні

свіжа зелень для подачі

Як готувати молоду картоплю:
1. Ретельно вимийте щіткою картопля, покладіть в киплячу воду і варіть 15 хвилин. Воду злийте, картопля обсушити.

2. Роздушіть, очистіть і дрібно порубаєте часник. Розтопіть в сковороді вершкове масло, всипте часник, через 20 секунд зніміть з вогню.

3. Викладіть картоплю в форму для запікання, полийте олією з часником. Накрийте сулугуні, нарізані скибками завтовшки 1,5 сантиметрів. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку під включений гриль. Запікайте, поки сир не розплавиться і не зарум’яниться. Подавайте відразу ж, зі свіжою зеленню.

Теплий салат з картоплі і помідорів черрі
Що нам знадобиться:

750 г дрібного, бажано молодого картоплі

250 г помідорів чері

жменя маслин

1-2 анчоуса

2 зубчики часнику

3 ст. л. оливкової олії

2 ст. л. бальзамічного оцету

сіль, мелений чорний перець

Як готувати молоду картоплю:
1. Покладіть картоплю в киплячу підсолену воду і відваріть до готовності 15-20 хвилин. Зніміть з вогню, злийте воду і злегка підсушіть. Розріжте кожну картоплину на дві або на три частини. Помідори черрі розрізати навпіл. Часник очистіть і дрібно порубаєте.

2. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді. Додайте картоплю, анчоуси і маслини і смажте, часто помішуючи, 5 хвилин. Коли картопля підрум’яниться, додайте в сковороду часник і помідори, влийте бальзамічний оцет, поперчіть і за потреби посоліть. Готуйте 2 хвилини і зніміть сковороду з вогню. Перекладіть салат на блюдо і подавайте його теплим.

Салат з молодих овочів і яєць
Що нам знадобиться:

300 г редиски

2 середні молоді картоплини

2 середніх огірка (можна і помідора)

1 середня молода морква

2 яйця

1 пучок зеленого салату

5 стебел зеленого лука

5 гілочок кропу

4 ст. л. майонезу

1 ст. л. лимонного соку

1 ч. л. цукру

сіль

чорний перець

Як готувати молоду картоплю:
1. Картоплю вимийте щіткою і відваріть в мундирі до готовності. Остудіть і при бажанні очистіть. Наріжте кружечками. Покладіть яйця в сотейник, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і залиште на 10 хвилин. Очистіть яйця від шкаралупи і остудіть. Наріжте кружечками.

2. Очистіть моркву. Наріжте дуже тонкими кружечками редис, морква та огірки. Тонко наріжте зелену цибулю і кріп. Зелений салат порвіть на шматочки і покладіть в салатницю, додайте зелений лук і кріп і перемішайте. Навколо розкладіть овочі. Змішайте в мисці лимонний сік з цукром, сіллю і перцем. Додайте майонез і перемішайте. Полийте салат заправкою, прикрасити кружальцями яєць.