Як потрібно харчуватися в 30, 40, 50, 60 років щоб зберегти здоров’я

Збалансоване харчування запорука здоров’я в будь-якому віці.
Як потрібно харчуватися в 30, 40, 50, 60 років щоб зберегти здоров’я

Вживання в їжу здорової та збалансованої їжі важливо в будь-якому віці, але по мірі того, як ви стаєте старше, ваше тіло зазнає ряд змін, тому певні поживні речовини починають грати більш важливе значення для вашого загального стану, передає Ukr.Media.

Чергове десятиліття приносить з собою новий набір проблем для вашого організму. Ваш організм схильний до тенденції збільшення ваги, починаючи від вагітності і серйозних робочих навантажень до менопаузи, тому дуже важливо бути впевненим в тому, що ви вживаєте в раціон необхідні поживні речовини, щоб підтримати здоров’я вашого тіла.

Фахівці розповіли, до яких розладів схильний ваш організм в кожному віковому періоді і які продукти краще всього вживати, щоб підтримати його.

Коли вам 30
Дієта для жінок за 30 повинна включати в себе велику кількість овочів, корисні жири і залізо для профілактики анемії.

Кар’єра, соціальне життя, діти — все це потенційні споживачі вашої енергії. Тому, також як і повноцінний сон, вам у цьому віці потрібно збалансована дієта, яка задовольнить ваші потреби в енергії. Мінімізуйте споживання крохмалистих вуглеводів і цукрів, і зробіть упор на білки, корисні жири і більшу кількість овочів. Ці продукти поживні і що немало важливо вони забезпечать послідовне і тривале вивільнення енергії

Якщо ви вагітні або тільки плануєте народити дитину переконайтеся, що у вашому раціоні присутня в достатній кількості фолієва кислота в природній формі. Гарне протікання вагітності забезпечать полівітаміни з додатковим вмістом докозагексаеновоей кислоти (ДГК) і вітаміном D.

Їмо, щоб забезпечити високий рівень енергії: зелень або органічне червоне м’ясо, зелені листові овочі, горіхи, насіння, бобові.

Коли вам 40
Жінки за 40 повинні виключити зі свого раціону рафінований цукор і замінити його на більш стійкі джерела вуглеводів, такі як лобода, овес або солодка картопля.

У більшості випадків вага починає рости саме після 40, тому дуже важливо бути уважним до споживаного вами цукру і рафінованих крохмалистих вуглеводів. Крім того в цьому десятилітті ви більш схильні до проблем з підвищеним артеріальних тиском, що значить — потрібно контролювати норму споживання солі.

Їмо антиоксиданти: яскраві фрукти та овочі, зелений чай.

Коли вам 50
Краща дієта для жінок за 50 це та, яка підтримує здоров’я кісток.

Естроген допоможе захистити кістки по мірі погіршення їх природного стану. Тому в 50 більш важливо, ніж коли-небудь забезпечити оптимальний рівень поживних речовин, необхідних для підтримки кісток. Ваші продукти харчування повинні бути багаті кальцієм, магнієм, вітаміном D, вітамін K і бором. Крім того, переконайтеся, що ви отримуєте досить, але не забагато, білка для підтримки здоров’я кісток і відновлення м’язів.

У цьому віці ви можете відчувати проблеми з кишечником і травною системою, яка вже не може функціонувати так само ефективно, як раніше.

Їмо для здоров’я кишечника: артишоки, зелені овочі, високоякісні добавки пробіотиків.

Коли вам 60
У 60 років вашому організму вже складніше засвоювати вітаміни і мінерали, вам потрібно меншу кількість калорій, що пов’язано зі зниженням фізичної активності.

У ці роки ваша імунна система стає слабкішим, а це означає, що вам потрібно збільшити споживання цинку. Хороші джерела цинку — м’ясо, молочні продукти, цільнозернові злаки і бобові.

Краща дієта для жінок старше 60 років повинна містити високий рівень вітаміну D, який можна знайти в яйцях, жирної риби або печінки тріски.