Фондан: кекс з рідкою серцевиною

Популярний французький десерт з шоколадного бісквітного тіста легкий в приготуванні.
Фондан: кекс з рідкою серцевиною

Інгредієнти

Шоколад гіркий 200 грамів
Цукор 60 грамів
Масло вершкове 100 грамів
яйце 3 штуки
Борошно 60 грамів
Сіль 1 щіпка
Для змазування

Масло вершкове за смаком
Для прикраси

Какао-порошок за смаком
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хвилин
Температура подачі: Тепле блюдо
Тип обробки: Випікання
Кухня: Французька
Сезон: круглий рік
Шоколадну плитку розламуємо, вершкове масло ріжемо кубиками, викладаємо в миску. Помішуючи, розтоплюємо на водяній бані, потім знімаємо і даємо трохи охолонути. Збиваємо яйця з цукром і підмішуємо в теплу шоколадну суміш. Через ситечко додаємо борошно з сіллю, швидко замішуємо тісто. Розкладаємо по змазаним маслом і обсипанним борошном формах (можна заповнювати їх майже доверху, так як тісто не сильно збільшиться в об’ємі). Випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів, 7-10 хвилин (час залежить від розміру формочок), посипаємо какао-порошком, передає Ukr.Media.
Калорійність: 410 ккал на порції.