Медики розповіли, яке морозиво можна їсти без шкоди для здоров’я

Як тільки закінчується весна, попит на смачне морозиво різко підвищується.
Медики розповіли, яке морозиво можна їсти без шкоди для здоров’я

Як тільки закінчується весна, попит на смачне морозиво різко підвищується. Морозиво люблять і дорослі і діти, а за літо вони встигають з’їсти по кілька кілограмів цього продукту. Але чи так воно корисно і взагалі, чи можна назвати морозиво безпечним для здоров’я продуктом? Про це та багато іншого розповіли медики, передає Ukr.Media.

З чого складається морозиво?
Виробники готують морозиво за однією і тією ж схемою, змішуючи сухий порошок, до складу якого входять: молочні білки, сухе молоко, підсилювачі смаку, підсолоджувачі, добавка Е 466 та консерванти, з водою.

Якщо виробник морозива недобросовісно виконує свою роботу і порушує технологію виробництва, то в складі продукту можуть виявитися шкідливі добавки. До речі, якщо перевищити зміст Е466 в морозиві, то у людини відбудеться розлад шлунка. І можна тільки уявити, що буде з її здоров’ям, якщо вона з’їсть не одну порцію морозива.

Також, в будь-якому морозиві містяться жири. Вони можуть бути рослинними, які шкодять здоров’ю споживачів, або молочними – безпечними для людини.

Відрізнити, якими жирами збагачене те чи інше морозиво можна, глянувши на його етикетку. Якщо вказаний стандарт “ДСТУ 4735”, то цього продукту краще уникати, так як в ньому може міститися пальмова олія та інші рослинні жири, заборонені в багатьох європейських країнах. Ну а стандарт “ДСТУ 4733” говорить про те, що у провадженні цього морозива були використані молочні жири і його можна їсти без побоювання за своє здоров’я. Вибирайте “правильне” морозиво і тоді воно не принесе шкоди вашому здоров’ю.