Яєчна запіканка

Яєчна запіканка ідеально підходить в якості щоденного сніданку або обіду для дітей.
Яєчна запіканка

Яєчна запіканка ідеально підходить в якості щоденного сніданку або обіду для дітей. Інгредієнтів, сил і часу на цю страву йде мінімум, а результат завжди чудовий. Крім іншого, яйця відмінно поєднуються з широким спектром найрізноманітніших доповнень, а тому можуть трансформуватися в нову страву кожен раз, передає Ukr.Media.

Яєчна запіканка, як у дитячому садку
Буває, що не тільки діти, але й самі дорослі сумують за стравами з їдальні. Одним з найбільш популярних страв, які викликають припливи ностальгії, є пишний омлет. Приготувати його аналог в домашніх умовах просто, досить завестися формою для випікання і мінімумом інгредієнтів.

Інгредієнти:

яйце – 1 шт.;
молоко – 45 мл;
масло – 5 г;
борошно – 1 ч. ложка.
Приготування

Ми звикли вважати, що для досягнення пишноти яйця слід збивати якомога довше і інтенсивніше, але на ділі все інакше. Для отримання пишного, але щільного омлету, вам доведеться збивати складові з максимальною обережністю, домагаючись лише перемішування всіх компонентів разом. Додайте до яєць щіпку солі і всипте борошно. Виделкою обережно змішайте все разом і влийте молоко. Невелику форму змастіть шматочком масла, вилийте в неї омлет (товщина шару не повинна бути менше 3 см) і запікайте його 8-9 хвилин при 180 градусах.

Яєчно-сирна запіканка
Інгредієнти:

яйця – 2 шт.;
манна крупа – 15 г;
сир – 240 г;
сметана – 115 мл
Приготування

Перед тим, як приготувати яєчну запіканку, яєчні білки перетворіть в піну, злегка посоливши їх. Жовтки збийте з сиром і сметаною, також додавши трохи солі. Манку залийте третю склянки теплої води і залиште до повного вбирання вологи. Змішайте набряклу крупу з сирною сумішшю і обережно введіть білки. Отриману масу перекладіть в невелику промаслений форму. Випікайте при 190 градусах півгодини.

Яєчна запіканка з овочами і молоком в духовці
Інгредієнти:

ріпчаста цибуля – 80 г;
морква – 65 г;
спаржа – 430 г;
горошок – 135 г;
брокколі – 410 г;
томати черрі – 8 шт.;
яйця – 12 шт.;
молоко – 115 мл
Приготування

У краплі олії спасеруйте лук зі спаржею та морквою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, всипте до них горошок. Брокколі розберіть на суцвіття і бланшируйте не більше хвилини. Змішайте всі овочі разом з половинками томатів черрі і розподіліть у формі. Яйця збийте з молоком і щіпкою солі, залийте ними овочі в посуді. Випікайте півгодини при 180.

Ви також можете приготувати яєчну запіканку в мультиварці, вибравши опцію «Випічка» на 40 хвилин.