У чому шкода і користь суші та ролів

Одні і ті ж страви можуть бути корисними і шкідливими.

Вони вивчили, як делікатеси японської кухні впливають на організм людини. Предметами аналізу фахівців стали страви, в яких використовується рис, водорості норі і сира риба, приправлена васабі і соєвим соусом. Виявилося, що одні й ті ж страви можуть бути корисними і шкідливими – все залежить від інгредієнтів та обсягів споживання, передає Ukr.Media.

Роли і суші містять кислоти насичені жирами. Вони гарно позначаються на судинах, нормалізують масу тіла і стабілізують роботу серцевого м’яза. Рис поставляє в організм клітковину, білок, але якщо не дотримуватися міри його споживання, то можна перевантажити організм вуглеводами, що виллється в зайву вагу.

Основним інгредієнтом цих делікатесів є риба. Вона містить фосфор, який стимулює роботу мозку, але є і тут «підводні камені». Якщо вживати її в сирому вигляді, то можна вжити мікроби або отримати паразитів, зокрема гельмінтів. Тунець, наприклад, відомий своєю здатністю накопичувати пари ртуті, який разом з рибою споживе шанувальник цього делікатесу. Йод, який міститься у водоростях норі, також робить гарний вплив на організм, але при рясному поїданні суші можна накопичити шкідливі надлишки.

Васабі може в помірних дозах допомогти знищити ракові клітини, але його надлишок провокує артрит, за рахунок солей, що містяться в ньому.

Таким чином, експерти з’ясували, у чому шкода і користь суші та ролів, і прийшли до висновку, що вони корисні при помірному споживанні.