Що може статися з вашим тілом, якщо ви їстимете селеру кожен день протягом тижня

Селера — це рослина, відома своїм широким спектром переваг для здоров’я.

Селера — це рослина, відома своїм широким спектром переваг для здоров’я. Вона містить мінерали, такі як магній, кальцій і калій, а також такі вітаміни, як A, B, C і K, передає Ukr.Media.

Вона також наповнена фітонутрієнтами, які володіють потужними протизапальними і антиоксидантними властивостями, які, як відомо, підвищують імунітет, покращують внутрішньоклітинний зв’язок і відновлює пошкодження ДНК, викликане токсинами. Було також виявлено, що вживання селери на регулярній основі допомагає запобігти рак і серцеві захворювання.

Переваги селери:

Регулює рівні pH.

Розслабляє нервову систему і покращує сон.

Покращує зір завдяки вмісту вітаміну А, який захищає рогівку і лікує сухість очей.

Знижує ризик виникнення виразок шлунка і гастриту.

Поліпшення травлення завдяки високому вмісту клітковини, яка лікує проблеми з запором і шлунком.

Втрата ваги, бо вона містить мало калорій і високий рівень волокон.

Діє як афродизіяк із-за чоловічих феромонів, андростенона і андростенола.

Регулює рівень холестерину і артеріальний тиск.

Лікує печію і кислотний рефлюкс.

Покращує чоловічу фертильність, збільшуючи кількість сперматозоїдів і рівні гормону альдостерону.

Гідратація (селера — 96 відсотків води, тому що вона зволожує організм протягом дня).

Лікує інфекції сечовидільної системи завдяки своїм сечогінним ефектом, який допомагає усувати надлишкові рідини, не приводячи до втрати калію.

Інші значні переваги включають її здатність покращувати роботу печінки, шкіри, очей і когнітивного здоров’я.

Селера також відома як зубна нитка природи, тому переконайтеся, що ви добре її жуєте. Це руйнує волокнисті нитки, які повністю очищають зуби. Крім того, жування стимулює вироблення слини в роті, яка повторно мінералізує зуби.

Селера дуже універсальна, тому ви можете з’їсти сирою, приготовленою або в поєднанні з начинкою.

Поради по використанню селери:

Можете приготувати тушковану селеру.

Приготуйте суп з селери.

Додайте її в свої салати.

Додайте селеру в різні соуси і масла.

Об’єднайте її з арахісовим маслом.

Залийте селеру вершковим сиром або йогуртом, сирним соусом.

Пийте сік.

Їжте селеру сирою.

Протипоказання та можлива шкода селери

Овоч не варто вживати у разі гастриту з підвищеною кислотністю, він містить значну кількість вітаміну С, подразнює слизову.
Крім того, харчова клітковина посилює перистальтику, активно впливаючи на стінки шлунка і кишечника.
Вагітним і годуючим також не варто включати овоч в раціон харчування.