Курячі гомілки у вишні

Гомілки тануть в роті.

Якщо вам хоч раз доводилося пробувати качку з журавлинним соусом, ви знаєте, як чудово поєднується ніжне м’ясо з ягідної кислинкою. Щоб відчути себе справжнім гурманом, зовсім необов’язково залишати стіни рідного дому і мчати в найближчий ресторан. Маючи в холодильнику кілька курячих гомілок і трохи вишні, ви зможете самостійно влаштувати свято своїм смаковим рецепторам, інформує Ukr.Media.

Ніжні курячі ніжки з вишнею – один з найбільш гармонійних і смачних тандемів. В рецепті ми використовували заморожену вишню, оскільки в нашій морозилці залишилося ще трохи ягідних заготовок з зими. Якщо ж у вас є свіжа вишня, видаліть кісточки і сміливо використовуйте її.

Інгредієнти

Вишня 150 г
Куряча гомілка 5 шт.
Соняшникова олія 2 ст. л.
Кедрові горіхи 1 ст. л.
Часник 1 зуб.
Вода 100 мл
Цибуля 0,5 шт.
Пшеничне борошно 1 скл.
Сіль 1 ч. л.
Приправа для курки 2 ч. л.
Приготування

Очистіть і наріжте півкільцями цибулю, розморозьте вишню, очистіть і подрібніть часник.
Вимийте і обсушіть курячі гомілки, помістіть їх в глибокий посуд і ретельно натріть сіллю, приправою для курки і борошном.
Обсмажте курятину в казанку з соняшниковою олією з обох боків до рум’яного кольору. Покладіть в казан цибулю і вишню, коли ягоди пустять сік, додайте сіль і подрібнений часник. Гарненько все перемішайте. Також можете посипати гомілки 1 ч. л. цукру.
Влийте гарячу воду і закип’ятіть її, потім зменшіть вогонь і тушкуйте курятину на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Тепер апетитні курячі ніжки можна сміливо викладати на блюдо і посипати кедровими горішками. М’ясо виходить таким ніжним, що навіть відстає від кістки.