10 видів солодощів, від яких не повніють

Відмовляєтеся від десертів, боячись зіпсувати фігуру? А от і дарма! Є багато продуктів, які, якщо не зловживати кількістю, не обернуться зайвою вагою.

Психологи стверджують, що солодке – одне з джерел задоволення і без нього життя стає нудним і сірим. Солодощі люблять всі, і навіть стрункі моделі балують себе десертами. А дієтологи в один голос рекомендують не виключати зовсім ласощі з раціону, а замінити їх на корисні і натуральні продукти. І не забувайте: справа в якості, а не кількості, передає Ukr.Media.

Гіркий шоколад

Найулюбленіша солодкість дитинства – це шоколад, але і багато дорослих не можуть відмовитися від нього. Без паніки! Одну десяту частину плитки (це приблизно 10-15 г) можна навіть тим, хто сидить на дієті. Корисніше вважається та плитка, в якій вище відсоток вмісту какао. Шоколад володіє цілющими властивостями: покращує пам’ять і навіть здатний позбавити від головного болю.

Зефір і пастила

Головний інгредієнт цього десерту – збиті яєчні білки і цукор. У деяких рецептах цукор замінюють яблучним пюре. Тому вважається, що зефір і пастилу можна їсти на дієті по зниженню ваги, приблизно до 100 г на день у першій половині дня. Але вибирати солодощі треба без шоколадної глазурі, начинки і без барвників. До речі, зефір можна приготувати в домашніх умовах – повністю натуральний і по своєму смаку.

Молочний коктейль

Не дивуйтеся, але молочні коктейлі не шкодять стрункої фігури. Звичайно, не всі, лише ті, що зроблені з знежиреного молока і без додавання сиропу. Ідеальний варіант – покласти в коктейль подрібнені свіжі несолодкі фрукти кшталт яблука або ківі. Урізноманітнити смак і прискорити обмін речовин можна за допомогою спецій – кориці, мускатного горіха, шафрану, куркуми, імбиру, кардамону.

Желе і пудинги

 

Важливо, щоб десерт був зроблений з натурального соку несолодких фруктів або ягід – додаткове джерело вітамінів і мінералів. А калорійність при цьому буде невелика. Желеподібну консистенцію десерту надає желатин, а це, між іншим, натуральний колаген, несе масу користі для краси й здоров’я. Крім того, желейні десерти легко засвоюються організмом і покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Тому одна порція желе або пудингу не зашкодить, але уникайте яскраво забарвлених штучними барвниками солодощів.

Мармелад

Якщо вибирати між цукерками, то радимо зупинитися на мармеладових. Не дарма мармелад дозволений навіть хворим на цукровий діабет. Ви тільки подивіться на склад: яблучне пюре, желатин, пектин, а також фруктоза. Цукру в складі не повинно. Але все-таки мармелад не відноситься до низькокалорійним солодощів, і без ризику можна вживати лише пару цукерок на день. Також у складі повинні бути тільки натуральні компоненти.

Мед

Мед не низькокалорійний продукт, все-таки в ньому достатньо цукру. Але дієтологи вважають, що він набагато корисніше для здоров’я, ніж звичайний цукор. Головне – не зловживати: не більше 50 г на день. Вранці можна чайну ложку додати в кашу; якщо немає можливості перекусити, а мед знаходиться під рукою, то ложечка меду на якийсь час позбавить від почуття голоду. А ось в гарячий чай або молоко краще не додавати, корисні властивості загубляться. А ще мед – відмінний антидепресант. Так що, якщо дуже сильно захотілося солодкого, ложечка меду вам в допомогу.

Цукати

Зварені в цукровому сиропі натуральні ягоди, фрукти або цедра містять багато корисних вітамінів та макроелементів. Натуральні солодощі з насиченим смаком, якого так бракує під час дієти. Сьогодні цукати роблять не тільки з цитрусових, але і яблук, груш, моркви, гарбуза і всіх інших екзотичних фруктів. Але не забувайте, що цукати – це не тільки висушені фрукти з концентрованим кількістю цукру, але ще і зварені в сиропі. Тому допускається тільки у першій половині дня в кількості не більше 50 м – це приблизно пара шматочків.

Марципанові цукерки

Марципан складається з подрібненого мигдалю, цукру і білків. Склад не дієтичний, прямо скажемо, але марципана і багато не з’їси – занадто насичений смак і щільна консистенція у солодощі. Зате всім відомо, як багато корисного в горіхах, наприклад вітамін Е. Тому іноді можна себе побалувати вишуканим смаком марципанової фігурки. Але не більше 50 г на день.

Сухофрукти

В якості перекусів між основними прийомами їжі добре підходять кілька штук сухофруктів з чорносливу, інжиру, кураги, яблук і груш. У них міститься багато клітковини, вітаміни і мінерали. Це корисна альтернатива цукерок і печива – шкідливим швидким вуглеводів, які легко трансформуються в жирові відкладення.

Важливо!

Будь-які солодощі краще їсти в першій половині дня – до 15:00. Увечері краще вечеряти без десертів.

Не лайте себе, якщо з’їли зайвий шматочок торта! Стрес набагато гірше позначається на фігурі, ніж солодке.

Не замінюйте солодким повноцінний прийом їжі. Кава з цукеркою – це не обід і не перекус. Якщо без десерту не можете обійтися, з’їжте невелику порцію солодкого страви після основного.