Як приготувати булочки на сироватці

Якщо дотримуватися пропорцій, зазначених в рецепті, то вийдуть дуже пишні, повітряні булочки, ідеальні для бутербродів і тостів. Якщо ж ви любите випічку більш щільну, додайте трохи більше борошна. Верх булочок посипається кунжутом або маком, можна посипати пряними травами, інформує Ukr.Media.

Необхідні продукти для опари

Столова ложка сухих дріжджів

Чверть склянки теплої сироватки

Столова ложка цукру

Дві столові ложки борошна

Для тіста

600 грам борошна

350 мл. теплої сироватки

Півтори чайних ложки солі

Столова ложка оливкової олії

Приготування

Змішати дріжджі, борошно і цукор, влити теплу сироватку, розмішати і залишити в теплому місці на півгодини.

Просіяти борошно, з’єднати її з опарою і олією, додати сіль і поступово вливати сироватку. Замісити тісто і вимішувати його до однорідного стану. В кінці замісу воно повинно стати гладким і еластичним. Змастити сковороду олією, перекласти в неї тісто і поставити в тепло місце на годину – півтори.

Тісто розділити на однакові шматочки. Сформувати булочки, викласти на відстані одна від іншої на змащене олією деко. Можна просто розкачати тісто в товстий пласт і ножем нарізати на брусочки. Через 30 – 40 хвилин поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 20 – 25 хвилин до рум’яного кольору. Незадовго до готовності дістати, змастити поверхню сироваткою або молоком і посипати маком, кунжутом або травами.