Так це ж справжній Суперфуд! Що відбувається з тілом, коли ти їси полуницю?

Наукові дослідження підтвердили казкові домисли.

Полуниця з давнини вважалася чарівною ягодою і згадується в багатьох легендах. Так, в Баварії її досі жартома використовують у святковому обряді: вішають невеликі запашні кошики на роги корів. Вважається, що її обожнюють лісові феї і в обмін дають багато молока. Американські індіанці змішували ягоди з кукурудзяним борошном і запікали. Полуничний хліб припав до смаку колонізаторам, і вони створили власну версію рецепта. У Римі полуниця була символом Венери, богині кохання, із-за примітною форми і червоного кольору. Її застосовували для полегшення «симптомів меланхолії» і лікували «розбите серце», інформує Ukr.Media.

З часом наукові дослідження підтвердили казкові домисли — наприклад, полуницею, дійсно, можна поправити здоров’я серця. Що ж відбувається з тілом, коли ми їмо цю ягоду?

Дослідження Гарвардського університету (опубліковане в науковому журналі Circulation) підтвердило, що регулярне споживання антоцианінів (клас флавоноїдів, знайдених у цих ягодах) знижує ризик серцевого нападу у 32% жінок. Для цього потрібно їсти полуницю щонайменше три рази на тиждень в якості природного протизапального засібу, який захищає стінки судин від пошкоджень, викликаних холестерином. А високий вміст поліфенолу запобігає утворенню тромбів.
Можливо, ти чула, що антиоксиданти не тільки уповільнюють процес старіння, але і воюють з вільними радикалами: а) нейтралізують дію ультрафіолету; б) блокують ріст пухлин і зменшують запалення — своєрідна профілактика раку.
Як пояснює доктор Ольга Ернандес, фахівець з естетичної і антивікової медицини Клініки Туфет в Барселоні, червоні ягоди сприяють зниженню ваги. Це їжа з низьким глікемічним індексом (40) і високою клітковиною, регулює рівень цукру і розганяє метаболізм, навіть якщо ти їси її лежачи на дивані за переглядом романтичної комедії. Це розумний вибір для діабетиків, і для тих, хто хоче відкрити пляжний сезон в максимально підтягнутою формі. Щоб запустити процес, потрібно їсти близько 37 штук полуниці на добу. Крім тіла прокачаєш ще й мозок — ягода сприяє зміцненню нейронних зв’язків і покращує пам’ять. А рідкісна фолієва кислота, яку жінкам часто прописують гінекологи, міститься у неї в надлишку.
Ти знаєш хоча б один корисний продукт, який не містить вітаміну С? Здається, він став дійсно сучасним маркером успіху. Ось і в полуниці цю «С»-пробу можна з упевненістю поставити: чашка свіжих ягід (близько 150 гр) містить 160% добової норми і при цьому всього 50 калорій!