Подруга нарізала кабачки і взяла жменю сиру… Через 30 хвилин мене чекав ароматний сюрприз!

Дуже легкий та смачний рецепт!

Страви з молодих кабачків неймовірно різноманітні, хоча сам по собі овоч не володіє вираженим смаком, дуже корисні й дуже прості у приготуванні. Інгредієнти, які знадобляться, дуже прості і досить доступні. А готувати це блюдо — суцільне задоволення!

Кабачки з сиром у духовці

Інгредієнти

1 кг кабачків
1 ч. л. приправи горіхової
3 ст. л. рослинної олії
0,5 ч. л гранульованого часнику
1 ч. л. солі
100 г моцарели
Приготування:

Кабачки ретельно помий і висуши. Обріж кінчики з обох сторін і наріж товстими кружечками. Приблизно 1,5 см в товщину, інформує Ukr.Media.

Нарізані кабачки переклади в глибоку ємність і засип сіллю. Гарненько перемішай, щоб овоч пустив сік. Моцарелу натри на дрібній тертці. До речі, можна використовувати і пармезан, тоді смак готового блюда буде більш пряний.

Засолені кабачки пересип в друшляк, щоб стекла зайва волога. Коли сік вийде, додай до кабачків горіхову приправу і часник. Горіхова приправа — це ароматна суміш паприки, подрібненого волоського горіха, куркуми, коріандру і базиліка. Таку приправу можна з легкістю приготувати вдома, або ж придбати готову суміш в магазині.

Додай рослинне масло і ретельно перемішай.

У глибоку форму для запікання викладаємо кабачки, укладаючи їх один за одним у ряд. Зверху густо присип тертим сиром.

Розігрій духовку до 180 °С. Випікай кабачки 40 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Прекрасна закуска готова! Кабачки, запечені в духовці з сиром, можна подавати окремо або у вигляді гарніру, гарячими і холодними. Ну чим не знахідка!

Молоді кабачки, приготовані таким чином, виходять неймовірно соковитими і ніжними. Легкий і корисний перекус для всієї родини!