“Таратор” – болгарська “окрошка”, і вона смачніша нашої! Ось рецепт

Ідеальне блюдо для літа.

Можна назвати таратор супом? Можна, але краще цього не робити. Справжній таратор це не тільки суп і не обов’язково перша страва. Він родом з Болгарії, там його подають і в тарілках, і в склянках, інформує Ukr.Media.

Таратор можуть поставити на стіл з другою стравою, він ідеальний у спеку – швидко втамовує спрагу.

Основний інгредієнт таратора – “кисело мляко” або простіше кажучи кисле молоко.

Для його приготування вам знадобиться:

500 г огірків;
900 мл кислого молока;
400 мл води;
4 г часнику;
петрушка, кріп;
3 ст. л. мелених волоських горіхів;
1 ч. л. солі;
1/2 ч. л. чорного меленого перцю.
Ось що потрібно робити:

1) Часник очистіть і пропустіть через прес.

2) Кріп і петрушку вимити, обсушити і дрібно порізати.

3) кисле молоко та інші інгредієнти складіть в глибоку миску, посоліть і поперчіть.

4) Горіхи подрібніть качалкою в крихту, додайте в кисляк. Все добре перемішайте.

5) Залийте кисляк холодною водою, постійно помішуючи суміш.

6) Огірки помийте, очистіть від шкірки і дрібно поріжте.

7) У глибоку тарілку спочатку викладіть огірки, залийте їх кислим молоком. Зверху прикрасьте страву подрібненими горіхами і скибочками огірка.

Ось повне відео приготування болгарського супу: