актуально

Кращий з рецептів домашнього хліба на кефірі!

Після приготування такий хліб порадує вас і ваших близьких неймовірно ніжною скоринкою і «пухнастою» м’якушкою….

Після приготування такий хліб порадує вас і ваших близьких неймовірно ніжною скоринкою і «пухнастою» м’якушкою. І прийдеться до речі в якості альтернативи магазинним сортам!

Інгредієнти для приготування

200 мл води;
300 мл кефіру;
До 1 кг борошна (краще взяти 800-900 грам);
25 грамів дріжджів;
Сіль і цукор за смаком (бажано по 15-20 грам того і того).
Для приготування, дріжджі з цукром і сіллю розчинити в злегка підігрітій воді. У посуд з ними додається 100 грам борошна, суміш перемішується. Тепер потрібно почекати 20-30 хвилин, щоб вийшла консистенція трохи збільшилася в обсязі, інформує Ukr.Media.

Тепер можна додати в суміш кефір. Поступово додаючи залишки борошна, тісто ретельно перемішується. Після цього потрібно дати йому постояти ще 15-20 хвилин.

Можна формувати коржик або укласти щільно кульки з отриманого тіста у форму для випікання. Після того, як буханець або коржик сформовані, їх залишають настоятися ще на 10 хвилин. Тепер форму з майбутнім хлібом відправляють в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин. Верх хліба краще змастити невеликою кількістю олії.

Дивний смачний домашній хліб готовий! Його можна подавати як до супу, так і до других страв, ніхто не скасовував і запашний чай з ніжними бутербродами з варенням. Приємного апетиту!