Торт “Чорний ліс” з вишнею – такий соковитий і такий смачний!

Він чудовий!

Такий соковитий і такий смачний!

Інгредієнти:

Для бісквіта:

борошно — 1,75 стакана

молоко — 1 стакан

окріп — 1 стакан

цукор — 2 стакана

розпушувач — 1,5 чайної ложки

какао — 3/4 стакана

сода — 1,5 чайної ложки

сіль — 1 чайна ложка

яйця — 2 штуки

рослинне масло — 1/2 стакана

ванілін — 1 пакетик

Для начинки і просочення:

500 г замороженої вишні без кісточок;

3 ст. л цукру;

30 г алкоголю (лікер, віскі, коньяк, ром), інформує Ukr.Media.

Крем — 2 варіанти на вибір:

1. 400 мл жирних вершків;

100-150 г цукрової пудри.

1 пакетик ванілі

2. 2 пакетика ванільного крему

Шоколад для прикраси

Приготування:

Засипаємо вишню цукром і поливаємо лікером або коньяком, залишаємо на 1 годину або більше, щоб ягоди пустили сік. Потім сік зливаємо.

Змішуємо всі сухі інгредієнти.

Яйця збиваємо з молоком, маслом і додаємо до сухої маси. Збивайте міксером пару хвилин. Вливаємо окріп і перемішуємо до однорідної маси.

Ділимо тісто на 3 частини.

Змащуємо форму маслом або застеляємо пергаментом.

Випікаємо при 180 С протягом півгодини.

Кип’ятимо сік з вишні приблизно 5 хвилин до загустіння. Остуджуємо сироп і просочуємо їм коржі.

Для першого варіанту крему:

збиваємо жирні вершки з цукровою пудрою і ваніллю до стійких піків.

Для другого варіанту:

слідуємо інструкції на пакетику.

Між коржами наносимо шар крему і вишні. Інший крем наносимо зовні по всій поверхні.

Прикрашаємо торт вишнями і тертим шоколадом.

Ставимо на ніч у холодильник просочуватися.