Ніжна та дієтична: Руслан Сенічкін поділився рецептом кабачкової ікри

Кабачкова ікра — коронна страва українських господинь улітку з появою на городі перших кабачків. Ніжна та дієтична, нею можна швидко вгамувати голод і при цьому не перенавантажити шлунок. Саме те, що потрібно для здорового сніданку! Ікра добре смакує з вареними яйцями або зі свіжим духмяним хлібом зі скоринкою.

Ведучий “Сніданку 1+1” Руслан Сенічкін поділився с OBOZREVATEL ексклюзивним рецептом.

Складові:

Кабачок — 2 кг

Вершкове масло — 100 г

Морква — 3 шт

Помідор — 3 шт

Цибуля — 4 шт

Оцет яблучний або бальзамічний — 15 г

Перець чорний мелений — 3 г (½ ч. л.)

Паприка мелена — 3 г (½ ч. л.)

Часник — 2—3 зубки

Цукор — 100 г (півсклянки)

Олія соняшникова рафінована — 30 г (1 ст. л.)

Сіль — 7—8 г (1 ч. л.)

 

Приготування

Спершу робимо заправку до ікри: чистимо 4 цибулини та нарізаємо її максимально дрібно; слідом миємо та чистимо 3 середніх моркви та натираємо їх на терці.

Потім беремо 3 помідори. Я, приміром, спочатку надрізаю томати хрест-навхрест біля денця, ошпарюю окропом, знімаю шкірку, ріжу кубиками. (Чому не варто нарізати помідори зі шкіркою? Бо вона погіршує ніжний смак страви, до того ж шкірка томатів не переварюється у шлунку).

Отже, всі ці овочі кладемо на пательню з олією, додаємо спеції, ½ ст. л. оцту, 1 ч. л. солі та тушкуємо. А тим часом беремо 2 кг молодих кабачків і нарізаємо їх кубиками (старі овочі потрібно почистити від шкірки та видалити з них жорстке насіння). Потім пропускаємо ці шматочки через м’ясорубку, додаємо кабачкову масу в овочеву заправку, яка вже має бути готовою.

Суміш доводимо до кипіння й одразу ж додаємо півпачки вершкового масла. Тримаємо ікру на невеликому вогні, накриваємо кришкою (але не зовсім).

За 5 хвилин до готовності слід додати кілька зубків часнику. І в кінці додаємо півсклянки цукру, перемішуємо, даємо ікрі охолонути та настоятися.

Джерело