Суддя «МастерШеф» поділився оригінальним рецептом “битих” огірків

Дмитро Горовенко розповів про салат з “битими” огірками.

Дмитро Горовенко зовсім нещодавно відкрив свій азіатський ресторан у Києві. Там він подає незвичайний салат з “битими” огірками, інформує Ukr.Media.

“Биті” азіатські огірки

Огірки 1 кг

Яблучний оцет 5-7 ст л

Цукор 2 ст л

Сіль 3-5 ст л

Часник 5 зубчиків

Перець чілі 1 невеликий стручок

Рослинна олія

Огірки розрізати вздовж навпіл. Плоскою стороною ножа тиснемо огірки, як ми тиснемо часник для очищення від лушпиння.

Розрізаємо ще раз на дві частини. Кладемо в миску і однорідно посипаємо сіллю. Залишаємо на півгодини при кімнатній температурі.

Сік, який виділився, потрібно злити, а огірки гарненько перемішати.

Робимо заправку.

Зубчики часнику розділити на дві частини. Першу дрібно нарубати, а другу натерти на дрібній тертці. При різних нарізках часник виділяє різну кількість ефірних масел.

Змішати з цукром і оцтом, за бажанням додати дрібно нарізаний перець чілі. Заправити рослинною олією.