Курка по-грецьки – ідеальне блюдо для сімейної вечері, готується практично сама!

Курка — без сумніву, головний птах сучасності!

Пропонуємо ще один чудовий рецепт приготування курки в духовці: в маринаді по-грецьки, інформує Ukr.Media.

Нащадки Гомера знають толк в готуванні! Маринад на основі йогурту, лимонного соку і ароматних трав перетворює звичні курячі стегенця в вишукане блюдо середземноморської кухні

До речі, стегенця можна замінити на будь-які інші курячі «запчастини».

Інгредієнти:

1 склянка нежирного йогурту без добавок або кефіру
2 кг курячих стегенець (ніг, крил)
1 лимон середнього розміру
2 ст. л. оливкової олії
0,5 ст. л. сушеного орегано
сіль, перець чорний мелений за смаком
2-4 зубчики часнику
невеликий пучок свіжої петрушки
Приготування:

Приготуйте грецький маринад для курки. Змішайте оливкову олію з йогуртом, додайте подрібнений часник, перець, сіль, орегано, 2 ст. л. лимонного соку і цедру лимона. Перемішайте, додайте дрібно нарізану петрушку.

В міцний пакет помістіть стегенця, туди ж влийте і маринад. Щільно закрийте і помасажуйте м’ясо, щоб кожен шматочок просочився маринадом. Залиште пакет в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Викладіть м’ясо разом з маринадом в вогнетривку форму, накрийте фольгою, запікайте 30 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте до появи красивої рум’яної скоринки.

Ідеальне блюдо для сімейної вечері або обіду вихідного дня!