Аджика на зиму: найкращі рецепти

Аджика багатьом нагадує смак дитинства.

Ми підготували для тебе 3 кращих рецепти аджики. Варити на зиму або ж відразу подавати до столу — вирішувати тобі, інформує Ukr.Media.

Спробуй кожен і вибери найкращий варіант.

Класична аджика

Інгредієнти:

кілограм гіркого перцю;

0,5 кілограма часнику;

150 грам крупної солі;

0,5 склянки спецій (базилік, кріп, петрушка, коріандр).

Як приготувати

Підготуй овочі.

Будь обережна, перець дуже гострий! Краще працювати в масці і рукавичках.

Зелень краще використовувати свіжу, але можна частково замінити на сушену. Зелені повинно бути не менше половини склянки.

Відріж хвостики у перцю і видали насіння. Склади перець в чашу подрібнювача.

Додаємо до перцю очищений часник, вимиту зелень, сушену зелень, сіль.

Максимально подрібни овочі.

Аджика готова! Можна подавати до столу.

Аджика з болгарського перцю

Інгредієнти:

1 кілограм помідор

1.5 кілограма болгарського перцю

2 головки часнику

Перець чилі — 3 штуки

Стакан цукру

2 ст. ложки солі

1/2 літра томатної пасти

1 чайна ложка 70% оцту

Як приготувати

Перець (і болгарський і чілі) миємо і чистимо від насіння.

Чистимо часник. Ці три інгредієнти подрібнюємо у блендері або м’ясорубці.

Помідори миємо, перебираємо, щоб не було кісточок. Теж подрібнюємо в блендері.

Змішуємо обидва види пюре з томатною пастою. А потім додаємо туди сіль і цукор.

Перемішуємо і ставимо варитися на маленький вогонь на півгодини. Через 25 хвилин додамо оцет.

Трохи аджики залишаємо в тарілці, щоб вона охолола. Решту закриваємо на зиму в стерильні скляні банки, і тримаємо їх перевернутими в ковдрі до повного охолодження.

Гостра аджика з помідорів

Інгредієнти:

3 кілограми помідорів

1,5 кілограма солодкого червоного перцю

250-500 грам гострого перцю

200 грам часнику

2 чайних ложки коріандру

сіль за смаком

Як приготувати

Гострий перець очищаємо від насіння. Пам’ятай про те, що з ним ми працюємо тільки в рукавичках!

Перець повинен бути ідеально чистим. Кількість перцю визначай на свій смак: якщо додати 500 грам – аджика вийде дуже гостра, якщо 250 — помірна.

Помідори і часник очищаємо від шкірки. Прокрути через м’ясорубку гострий перець, солодкий перець, часник і помідори. Додай сіль і коріандр.

Перемішай і подавай до столу.