Десять найбільш шкідливих продуктів для нічного перекусу

Невеликі перекушування між основними прийомами їжі дозволяють на деякий час вгамувати голод, що дуже зручно, особливо перед сном.
Десять найбільш шкідливих продуктів для нічного перекусу

Пропонуємо вам поглянути на деякі продукти, які краще не використовувати в якості перекусів. Невеликі перекушування між основними прийомами їжі дозволяють на деякий час вгамувати голод, що дуже зручно, особливо перед сном. Дізнайтеся про найбільш шкідливих перекусів, про яких краще все забути.

Ковбасні вироби

В сучасних ковбасних виробах досить важко знайти справжнє м’ясо. В основному, в цих продуктах міститься тваринний жир, соя і шкідливі харчові добавки, такі як нітрит натрію, що сприяє розвитку злоякісних захворювань.

Сухі сніданки

Це абсолютно некорисна їжа, оскільки сухі сніданки практично не містять корисних компонентів. Сухі сніданки створюються шляхом екструзії – перетворення цукру і борошна в одну масу, з якої потім роблять пластівці.

Промислові сухофрукти

Перед попаданням на прилавки сухофрукти обробляють в кислотах і лугах, а потім вимочують в цукровому сиропі. Якщо ви дуже любите сухофрукти, то краще готувати їх самостійно.

Каші швидкого приготування

Швидкі каші краще повністю прибрати зі свого раціону харчування. При обробці зернових культур змінюється їх структура. Складні вуглеводи перетворюються на крохмаль, який шкодить вашій фігурі. Крім того, каші швидкого приготування додають цукор, що тільки збільшує їх калорійність.

Сухарики і картопляні чіпси

Сухарики і чіпси – популярна закуска до пива, про шкоду якого чули багато хто. Як правило, ці продукти готуються на дешевому олії, а ще вони містять велику кількість підсилювачів смаку, ароматизаторів і консервантів.

Солодкі сирки

Здавалося б, чим так поганий солодкий сирок. Небагатьом відомо, що такі сирки в основному складаються не з сиру, а з цукру, рослинних жирів, барвників і підсилювачів смаку. Від такого перекусу краще триматися подалі.

Мюслі

Міф про користь мюслі давно розвінчаний. Як правило, при виробництві мюслі використовують перероблену сировину, в основному, складається з простих вуглеводів. До того ж, в мюслі часто додають цукати, містять безліч шкідливих харчових добавок.

Пакетовані соки

Соки в пакетах готуються з фруктового концентрату, який розбавляється з великою кількістю цукру і лимонної кислотою. Крім того, у відновлених соках можуть міститися ароматизатори та консерванти.

Пончики і тісто з фритюру

Прожариваясь в маслі, пончики вбирають в себе велику кількість шкідливого жиру, що збільшує ризик розвитку атеросклерозу та серцевих захворювань. В середньому 1 пончик містить близько 300 ккал! Регулярне їх вживання дуже швидко позначиться на вашій фігурі.

Плавлений сир

Варто мати на увазі, що всі плавлені сири готуються з сирних відходів, які не підлягають продажу. При термообробці сир втрачає майже всі свої корисні якості, перетворюючись в суцільний жир.

Джерело