Вчені назвали дивовижну властивість яєць

Американські вчені стверджують, що вживання яєць знижує ризик розвитку раку грудей.

Про це повідомив портал “Новости Ю”.

Відомо, що в жовтку міститься холестерин, саме тому багато людей вважають за краще налягати на білок, або взагалі забирають яйця зі свого раціону. Але, як виявилося, помірне їх вживання дійсно корисно.

Яйця містять жирні кислоти Омега-6, які знижують ризик раку грудей за рахунок скорочення компонентів під назвою ейкозаноїди, що викликають запальні процеси, а також підвищення рівня протизапальних компонентів.

Крім того, яйця містять вітамін холін, який відіграє ключову роль у нормальному функціонуванні клітин.

Ще в 2003 році вчені з’ясували, що дівчата, які в підлітковому віці вживають велику кількість яєць, овочів і волокон, знижують небезпеку розвитку раку грудей на 18%. Через два роки інша група фахівців встановила, що вживання не менше 6 яєць на тиждень дозволяє зменшити ризик онкології на 44% у порівнянні з тими жінками, які з’їдали менше 2 яєць.

Але не варто забувати про те, що надмірне вживання цього продукту може призвести до підвищення рівня холестерину та ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Тому оптимальне для здоров’я жінки дозування – це одне яйце на день.

Джерело