Хрустка картопля фрі без краплі жиру. Готувати просто, а на смак – краще, ніж в Макдональдсі!

Картопля фрі є одним з найулюбленіших страв у світі.

Вона стала популярною завдяки ресторанам швидкого харчування, де подається як закуска з соусом. Дуже складно відмовитися від спокуси зайти в такий заклад і поласувати солоною і хрусткою стравою. На жаль, користі від такої ароматної картоплі немає. А діти так і просять батьків купити їм хоча б маленьку порцію, передає Ukr.Media.

Як альтернативу цій страві ми пропонуємо вам домашню картоплю фрі. Вона готується без краплі олії та жиру. Побалуйте улюбленою стравою себе і рідних!

Інгредієнти

Картофель 5–7 шт.
Яєчні білки 2 шт.
Чорний перець (мелений) – по смаку
Паприка за смаком
Сіль за смаком
Приготування

Очищену картоплю наріжте брусками завтовшки 1 сантиметр.

Збийте яєчні білки до появи легкої піни. Посоліть, поперчіть. Всипте паприку і перемішайте.

Викладіть картоплю в миску. Залийте підготовленими білками.

Розігрійте духовку до 200-220 °C. Застеліть деко папером для випічки. Викладіть картоплю в один шар і готуйте 7-10 хвилин. Приберіть папір і продовжуйте запікати картоплю на сковорідці до золотистого кольору.

Смакота готова!

Коли ароматна картопля трохи охолоне, можна подавати. Найкраще насолоджуватися стравою, подавши до неї сметану з кропом або домашній кетчуп.