актуально

10 перевірених рецептів млинців

Сирна седмиця, або по-народному, Масляна, – час, коли християни, попрощавшись з м’ясним столом, останній скоромний тиждень готують страви з молока, сиру та яєць.

Ми зібрали для наших читачів 10 найкращих перевірених рецептів, передає Ukr.Media.

Млинці на окропі

Самі-самі чудові млинці.

2-3 яйця

1 склянку окропу

1 стакан молока

1 склянка борошна

цукор і сіль

Збиваємо яйця з сіллю до стану піни. Не перестаючи збивати, вливаємо склянку окропу. Не перестаючи збивати, вливаємо склянку молока. Додаємо борошно і трохи рослинного масла. 2 столові ложки цукру. Обсмажувати на сковороді, змащеній олією.

Бананові млинці

Інгредієнти: 1 банан, 2 яйця, кориця або кокосова стружка (опціонально)

Подрібніть виделкою або блендером банан.
Розбийте в миску 2 яйця
Збийте вінчиком або міксером до однорідної маси
Смажте
Готові млинці можна прикрасити ягодами або джемом
Ажурні млинці

Інгредієнти: 1 яйце, 1 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. сухих вершків, 0,5 склянки теплої води (можна використовувати мінеральну воду), 1-2 гр. розпушувача для тіста, 3 ст. л. борошна.

Просіяне борошно змішати з зазначеними в рецепті інгредієнтами. Збивати кілька хвилин, поки не розіб’ються грудочки. Залишаємо тісто на кілька хвилин.
Взяти пляшечку для дитячих сумішей або пластикову пляшку ємністю 0,5, зробити невеликий отвір в кришці, залити туди тісто для випічки млинців.
Розігріту сковороду змащуємо вершковим маслом (ретельно змастити, щоб не зіпсувався візерунок млинців).
Залийте тісто на сковороду, що стоїть на вогні, у вигляді візерунка на ваш смак.
Як тільки пропечеться одна сторона, млинець треба обережно перевернути.

Дрожжеві млинці з дірочками

Інгредієнти: 175 г пшеничного борошна, 175 г манки або гречаного борошна, 2 яйця, 400 мл молока, столова ложка цукру, 7 г сухих або 14 г свіжих дріжджів, щіпка солі, рафінована рослинна олія для смаження.

1. У чашку покладіть дріжджі і цукор, додайте небагато, близько 70 мл теплої води і розмішайте. Залиште на 15 хвилин — за цей час дріжджі повинні вспінитися.

2. У миску розбийте яйця, влийте молоко, перемішайте. Акуратно введіть дріжджі, а потім борошно і сіль. Можна пекти млинці тільки з пшеничного борошна, але якщо ви додасте манку або гречане борошно, то млинці вийдуть суші і цікавіше. Накрийте кухонним рушником і поставте в тепле місце хоча б на одну годину.

3. В принципі, коли тісто підійде, млинці вже можна пекти. Але краще розмішати тісто і дати йому підійти знову. В радянських книжках навіть зазначалося, що гарні млинці виходять, якщо тісто підійшло не менше 2-3 разів. На сильному вогні розігрійте сковорідку, потім зменшіть температуру до трохи вище середньої, влийте столову ложку рослинного масла і починайте пекти млинці.

4. Влийте ополоник тесту, пообертайте в руках сковорідку, щоб тісто розтеклося в коло. Випікайте на одній стороні 50-60 секунд — майже все тісто повинно схопитися і змінити колір з білого на жовтуватий. Потім переверніть і випікайте ще 10 секунд. Перекладіть млинець на тарілку, налити олії і приступайте до випічки наступного. Правильний блін повинен бути ледь рум’яним, не пригорілим з глибокими коричневими мітками, але і не білястим, немов він ніколи не бачив сонця.

5. Виставте на духовці мінімальну температуру і переставте туди стопку готових млинців — там вони чудово простоять 1-2 години і не охолонуть.

Картопляні млинці

Інгредієнти: Борошно 1,5 склянки, яйця 2 шт., цукор 100 г, масло 200 г, молоко 3 склянки, картопля 400 г, цибуля ріпчаста 1 головка, сіль і чорний перець

Змішати молоко і яйця, борошно і приправи. Ретельно вимісити, дати тісту постояти.
У цей час нарізати цибулю, натерти картоплю і додати їх у тісто.
Млинці потрібно робити невеликими, як оладки, і обсмажувати їх на вершковому маслі на повільному вогні до золотисто-коричневої скоринки.

Швидкі млинці

Інгредієнти: борошно — 500 г вода — 2 — 3 склянки яйця — 2 — 4 шт. цукор-пісок — 1 ст. ложка сіль — 0,5 ч. ложки харчова сода — 0,5 ч. ложки лимонна кислота — 0,5 ч. ложки.

В 3-х склянках теплої води розмішати яйця, додати сіль, цукор, всипати борошно і ретельно перемішати, щоб в масі не залишилося грудочок.
Лимонну кислоту і харчову соду розвести в теплій воді, влити в підготовлене тісто, розмішати і відразу починати випікати млинці.
Подають млинці гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом або сметаною, можна також подавати з будь-якою начинкою.

Горіхові млинці

Інгредієнти: Сир 250 г, молоко 220 мл, лимон-1 шт, цукрова пудра-1-2 ст. л, свіжозаморожена малина 200 г,білки-2 шт., жовтки 2 шт., крохмаль 50 г, борошно 100 г, мелені горіхи 3 ст. л. цукру, 3 ст. л., сіль, рослинне масло

Перемішати сир і 2 ст. л молока. Лимон вимити, натерти цедру і додати до сиру. Віджати сік з лимона і перемішати з масою.
Посипати цукровою пудрою. Розморозити малину. Білки збити. Замісити тісто з крохмалю, борошна, горіхів, жовтків, солі і 200 мл молока. Обережно, знизу вгору, перемішати зі збитими білками.
Спекти з тіста на маслі маленькі млинці. Половину млинців намазати сиром, зверху викласти малину і накрити рештою млинцями.

Сметанні млинці з кленовим сиропом

Інгредієнти: Борошно пшеничне – 7 столових ложок, цукор – 1 столова ложка, сода – 1 чайна ложка, сіль – половина чайної ложки, сметана – 1 склянку, ваніль – половина чайної ложки, яйце куряче – 2 шт, масло вершкове і кленовий сироп за смаком

Розігрійте сковорідку на повільному вогні.
Змішайте в мисці борошно, цукор, воду, сіль. Зверху покладіть сметану і акуратно перемішайте.
В іншій мисці збийте яйця і ваніль, потім введіть сметанную масу, не використовуючи міксер.
Розтопіть столову ложку вершкового масла на сковороді, налийте 0, 25 склянки тіста і смажте по 2 хвилини на кожній стороні.

Млинці з гречаного борошна

Інгредієнти: 90 г гречаного борошна, 60 г пшеничного борошна, 3 яйця, 400 мл молока, 20 г цукру, 1/2 ч. л. солі, 1/4 ч. л. соди, 2 ст. ложки рослинної олії

Змішайте в мисці яйця, цукор, сіль і соду.
Помішуючи, додайте молоко.
Просійте борошно, додайте суміш з миски. У готове тісто влийте олію і перемішайте. Залиште тісто на 20-30 хвилин, після чого знову перемішайте.
Змастіть олією сковорідку і обсмажуйте по півхвилини на кждой стороні.
Кожен раз перед тим, як почати смажити наступний млинець, перемішуйте тісто.

Тайські млинці з бананом

Інгредієнти: яйце — 2 штуки, банани — 3 штуки, вершки — 100 мл, вода — 100 мл, борошно — 1,5-2 склянки, сіль — 0,5 чайної ложки, вершкове масло — на смак (для смаження), згущене молоко — За смаком

Змішайте вершки, воду, яйце, борошно і трохи солі. Замісіть тісто.
Залиште тісто настоюватися годину, загорнувши в харчову плівку.
Змочіть руки рослинним маслом і розділіть тісто на невеликі рівні частини. Потім накрийте їх плівкою і залиште на півгодини.
Кожну частину витягніть вручну в максимально тонкий коржик.
Для начинки збовтайте банани і яйце.
Коли млинець трохи обсмажиться на розігрітій сковороді, вилийте туди начинку і загорніть конвертом.
Смажте по 1, 5 хвилини на кожній стороні.
Полийте згущеним молоком зверху.

Вівсяні млинці

Інгредієнти: 50 г вівсяного борошна, 60 мл знежиреного молока, 8 яєчних білків, оливкова олія, мед

Розігріти молоко, але не кип’ятити.
Зняти з вогню, додати яйця і збити до однорідної маси.
Додати туди ж цукор, сіль і знову збити, далі додати вівсяну муку, перемішати, не залишаючи грудочок.
Додати соду, погашену оцтом, перемішати.
Саме тісто вийде рідким. Тепер його потрібно залишити на 20-40 хвилин, щоб воно загусло. Перед тим як смажити, додати рослинного масла, перемішати до однорідного стану тісто ще раз, щоб масло розчинилося в ньому.
Розігріти сковороду з рослинним маслом і смажити на повільному вогні. Кожну сторону витримати до добре золотистого кольору, потім перевернути і смажити з іншого боку.
Кожен млинець змастити вершковим маслом або іншим наповнювачем по вашому розсуду.