актуально

Картопляні шедеври: смачна вечеря за 15 хвилин

Приготувати вечерю за 15 хвилин – це не фантастика! А найкращий спосіб нагодувати сім’ю після роботи швидко і смачно.

складові
Картопля 5 шт
Вершкове масло 100 г
Сир пармезан 5 ст.л.
Сметана 1 ст.л.
Часник 3 зуб.
Петрушка (подрібнена) 3 ст.л.
Сіль за смаком
Чорний перець за смак

Ретельно миємо картоплю і складаємо в каструлю.

Потім наливаємо води в каструлю стільки, щоб картопля була трохи прикрита.

Варимо до готовності. Зливаємо воду.

Робимо часникове масло: перемішуємо масло, сир, сметану, подрібнені петрушку і часник. Солимо і перчимо.

Картоплю розрізаємо уздовж, кладемо на змащену маслом форму.

Змащуємо кожну половинку картоплі часниковим маслом і ставимо в розігріту до 250 градусів духовку. Готуємо 10-15 хвилин.

До столу картоплю можна подавати з овочевим салатом і маринованим оселедцем. Відмінний вечеря готова.

Секрети приготування

Щоб увечері не витрачати час на приготування картоплі, готуємо його вранці. Поки вся родина збирається – картопля вариться на плиті. Перед виходом з будинку зливаємо воду і вже ввечері розрізаємо картоплю і готуємо страву, дотримуючись рецептом.

Також це блюдо можна приготувати в мікрохвильовій печі: запікаємо на максимальній потужності 8-10 хвилин.

 

Джерело