Ці закуски “під алкоголь” вважаються шкідливими для здоров’я

Експерти підказали, чим закушувати алкогольні напої ні в якому разі не можна.

У п’ятницю тема алкоголю стоїть дуже гостро, передає Ukr.Media. Багато хто тільки і чекають п’ятниці, коли ж можна буде розслабитися і нарешті випити стільки, скільки хочеться, адже завтра субота і можна буде спати хоч до обіду.

Експерти вирішили попередити всіх, хто збирається вдатися до найпопулярнішого “ліків” проти стресів, як його звикли називати в суспільстві, про те, що закушувати алкоголь цими продуктами не можна:

Жирне м’ясне блюдо.
Шлунок, печінка і жовчний міхур просто не в змозі будуть переварити цей продукт разом з алкоголем і на ранок вам буде все ще “тяжко”.

Гостра їжа.
Надто гострі страви завдають шкоди слизовій шлунка та інших органів травлення, якщо поєднувати їх з алкоголем.

Мариновані огірочки або помідори.
Як ми знаємо, алкоголь забезпечує навантаження на всі внутрішні органи, а зокрема печінка і нирки. В даному випадку закуска у вигляді маринованих овочів лише збільшить цю навантаження.

Свіжі помідори.
Особливо експерти не радять вживати їх з горілкою, бо у взаємодії один з одним вони посилюють негативний вплив на слизові оболонки органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, в результаті чого нетравлення і здуття живота вам забезпечені.

Шоколад.
У поєднанні зі спиртними напоями шоколад в буквальному сенсі сприяє запаленню підшлункової залози, через що може розвинутися панкреатит.

Замість перерахованих вище закусок “під алкоголь” ви можете зі спокійною душею налягати на вино з твердим сиром або ж горілку з нежирним запеченим курячим філе, або вінегретом, просто квашеною капустою, а також з рибою і морепродуктами.